Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Lidersip" si "coucing" in Romania? Nu prea, dar avem surubelnite...

de Maria Nicutar 23 Apr. 2012 3208
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leadership-ul si coaching-ul sunt doua discipline pe care nu multi le cunosc in profunzime. Sunt doua materii pe care nu le studiem la scoala, pe care nu le "furam" de la sefi si manageri, pe care trebuie sa le exersam ani de zile si pentru care este nevoie de abilitati si competente dintre cele mai complexe.

Nimeni nu spune ca nu sunt - hot. Sunt, fratilor, sunt foarte - pe val, insa majoritatea afaceristilor romani nu stiu cu ce se mananca de fapt.

Se copiaza replici ce apartin lui Steve Jobs, se conduc sedintele in stil american, se face mult braintorming si apoi se dau tweet-uri la tweet-uri ca s-a facut brainstorming si apoi se pune si banner ca s-a facut braintorming si rezultatele au fost foarte interesante. (De fapt, nimeni nu a inteles mare lucru ca toti erau prea entuziasmati ca fac braintorming).

Si uite asa, se naste si lidersipul si coucingul si toate celelalte discipline pe care nu le intelegem dar par al naibii de atractive si le vrem si noi. Ce inseamna? Pai hai sa vedem. Este vorba despre cam aceeasi treaba in ambele. Liderul face coucing si couciul face si el lidersip din cand in cand, cand are timp si nu are ce face cu el.

Se implica multe palme pe spinarea subordonatilor, degete ridicate catre tavan, zambete multe si extrem de entuziasmate, replici care apartin lui Steve Jobs si lui Warren Buffett, limbaj nonverbal agravant si multe alte dichisuri care vin sa completeze o lume a lidershipului de top si a coucincului care va duce afacerile pe culmile succesului.

Si stiti cum vine treaba asta? E ca si cum te-ai plimba prin companie cu un aer foarte grav, ocupat. Ai o surubelnita stralucitoare in mana si o fluturi in mod strategic ca, deh, ai invatat cateva miscari si le pui in practica. Cu toate acestea, nu faci nimic cu surubelnita, nu insurubezi nimic, nu desurubezi nimic, totul e la fel dar pluteste un aer de afacere moderna.

La sfarsitul zilei pui surubelnita la loc, pentru a o scoate si maine. Poate mai gasesti in seara asta niste miscari noi. Aici incepe faza a doua, de implementare de strategii si mai bune de coucing si de inovatie, desigur.



Tags: leadership si coachingleadershipcoachingleadership romaniacoaching romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]