Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limita intre idei de afaceri geniale si bunastarea omenirii

de Maria Nicutar 09 Mar. 2012 2901
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fii genial si sa ai si banii cu ajutorul carora sa iti valorifici cele mai tari idei de afaceri. Apoi sa ai si ponturile de care ai nevoie si o echipa de profesionisti gata sa te sprijine in punerea ideilor de afaceri in practica. Cam aici deschidem sampania, ne lasam pe spate si aprindem un trabuc. Dar oare toate ideile de afaceri geniale sunt potrivite pentru a fi valorificate? Poate ca da sau poate ca unele idei de afaceri ar trebui sa ramana la acest stadiu pentru totdeauna.

Citeam astazi un articol in Arstechnica si am realizat faptul ca suntem extrem de aproape de viata Familiei Jetson. Cine nu si-i amineste sa puna mana pe tastaturi sa caute si sa inteleaga ce ne asteapta, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.

In cateva cuvinte, locuinta viitorului va fi una complet utilata cu gadget-uri dintre cele mai diversificate. Intram in casa si ne suim direct pe cantarul care ne spune cat am slabit, daca am luat in greutate astazi, care este indicele grasimilor din corp, cum stam cu tensiunea si ce nivel energetic avem. Asta desigur printre celelalte 3000 de informatii pe care ni le mai ofera.

Pasim prin casa intr-un mediu complet armonizat cu necesitatile noastre de temperatura si umiditate, televizorul se inchide singur cand nu ne mai simte prezenta, tabletele ne intreaba daca vrem sa vedem ultimul episod din House MD. Spunem ca vrem si in mai putin de 2 secunda avem sezonul pe tableta si gata sa fie vizionat. Acest lucru se intampla in conditiile in care nu vom mai discuta decat despre conexiuni si transmisii la mai mult de 7 GB pe secunda. Laser, frate!

Apoi vine si partea interesanta pentru cei pasionati de televiziune. Ne asezam in fotolii si navigam pe o tableta care ne permite sa alegem canalul in cateva secunde, sa derulam  inapoi sa vedem toata transmisiunea dintr-o zi, sa punem pauza si sa inregistram, sa trimitem prin e-mail recomandari si poate ne face si o portie de cartofi prajiti, daca tot e asa de performanta masinaria.

Dar stati! Nu e nicio gluma. Se pare ca expertii in tech incep sa vina si cu sisteme prin intermediul carora sa nu mai fim nevoiti sa ne ridicam din pat pentru a ne pregati o baie fierbinte, pentru a pune la dezghetat o bucata de carne sau pentru a deschide usa pisicii care vrea sa vina in pat.

Ma intreb unde vom ajunge, desi imi place ideea de confort total. Dar, totusi? Unde vom ajunge daca vrem sa rezolvam probleme atat de mari cum ar fi cele de a deschide o usa amarata. Desigur, pentru cei cu dizabilitati si pentru cei care nu se pot deplasa, este o figura inteligenta. Insa o vom folosi si noi, cu maxima siguranta.

Si apoi incep sa cred ca vom ajunge la fel ca in filmul Wall-E. Iarasi, pentru cei care nu l-au vazut, recomand cu toata caldura. Este un film genial, un film care te face sa te ridici de pe canapea si sa il vezi din picioare si cu trei gantere in fiecare mana. Este un film care te face sa prinzi frica de prea mult confort si de ideile de afaceri care vin in incercarea de a-ti usura viata.

 Eu nu vreau o viata usoara! Cel putin, nu din aceasta perspectiva. Eu vreau sa imi dezghet singura puiul si sa imi frec cada de baie fara telecomanda. Vreau sa nu ajung sa imi fie greu sa ma duc sa imi inchid laptop-ul sau sa nu mai am rabdare nici cand am viteza la mb pe secunda. Vreau sa muncesc pentru o doza necesara de confort, nu sa mi se dea de-a gata, pe tava si cu un simt al normalitatii. Pana la urma, doar asa te poti bucura de confort.




Tags: confortgadget viitorlocuinte viitoridei de afaceriidei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Stricam confortul. Progresul de care afacerea ta avea nevoie...

de Maria Nicutar
22 Ian 2014
Ai nevoie de o afacere care sa mearga din bine in mai bine. Ai nevoie de dovezi concrete ca lucrurile merg in trend ascendent. Face bine la spirit......

CONCURS Am reusit cu Idei de Afaceri

de Idei de afaceri
27 Nov 2013
ACEASTA este sansa ta! Daca ai reusit sa-ti pui pe picioare propria afacere la care am contribuit si noi prin consultanta oferita in CD-urile cu Idei...

Departeaza-te de tarm si vei descoperi idei de afaceri ca acestea!

de Maria Nicutar
05 Aug 2013
Vrem afaceri care sa ne aduca prosperitate financiara. Nimeni nu ignora acest lucru si nimeni nu il neaga. Vrem independenta financiara si pentru...

4 idei de afaceri geniale, de peste hotare!

de Maria Nicutar
08 Iul 2013
Descoperim din ce in ce mai multe idei de afaceri care pur si simplu ne uimesc. Cine ar fi crezut ca vom apuca ziua in care visul sa devina...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]