Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Magazinele online, siguranta platilor si cosurile abandonate

de Maria Nicutar 25 Iul. 2011 3166
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte putini sunt cei care inteleg cat de important este sa iti „gandesti” intregul website, de la cap la coada, in asonanta perfecta si cu o coeziune armonioasa. Ce spun eu aici poate sa para o fraza dintr-o poezie melancolica, insa, in fapt, acesta este adevaraul. Si piesa centrala este cea a platilor si a sentimentului de siguranta pe care il proiectam in mintea utilizatorilor.

Expertii spun ca cea mai mare problema a magazinelor online este cea a cosurilor abandonate. Multe magazine de pe internet au destui utilizatori si destui care initiaza procese de comanda, insa pe parcurs, la un moment dat, se opresc si nu mai continua catre finalizarea comenzii. Daca toate cosurile abandonate s-ar tranforma in comenzi reale, profitul detinatorilor magazinelor online ar fi insutit mai mare.

Cu alte cuvinte, aici trebuie lucrat timp indelungat. Daca deja aveti utilizatori, sunteti pe drumul cel bun, insa efortul pe care l-ati depus nu este indeajuns pentru a scoate profit. Cine se opreste in acest punct pierde toata „distractia”.

Cu ajutorul specialistilor in programare, impreuna cu marketeri, advertiseri, manageri samd, trebuie sa stabiliti care este cauza principala pentru care se abandoneaza cosurile.

In majoritatea cazurilor, veti afla ca nu se finalizeaza comenzile fiindca nu oferiti un sentiment destul de pregnant de siguranta a platilor.

Zilele trecute cautam un storcator de fructe. Nu voiam o anumita marca, ci aveam o limita de pret si cateva caracteristici in minte, caracterisitici pe care le doream incluse in produs. Ideea interesanta este ca am gasit si produsul, avea si 10 imagini clarificatoare, manual de instructiuni, apartinea de o firma de renume, pret sublim!

Bun, pana aici! Caut sa vad ce taxe percep oamenii, ce taxe de livrare sau daca asigura livrarea gratuita, ce tva-uri adauga samd. Cu mare stupoare a trebuit sa aflu ca dupa 5 minute de trasat website-ul de la cap la coada, nu am gasit nici o informatie lamuritoare.

Normal ca am spus ca trebuie sa mai merg putin in procesul de finalizare a comenzii si imi vor spune pe parcurs ce taxe voi plati. Nu s-a intamplat, nici macar in ultimul pas, cel de revizualizare al cosului si comenzii si al datelor de facturare samd.
Oamenii nu mi-au spus nici in e-mailul care cerea confirmarea comenzii, nici pe website.

In acest punct, orice om cu capul pe umeri abandoneaza cosul. Nu ai alternativa si nu trebuie sa te simti jenat ca lasi cumparaturile la „casa de marcat”. Este dreptul nostru si ar trebui sa se simta ei jenati ca ne-au pierdut atat timp cu un proces indelung, plictisitor si deloc folositor.

Iata, detinatori de magazine online de pretutindeni, cum se pierd clienti cu sutele sau, de ce nu, cu miile pentru lipsa de informare pe care o sustineti pe website-uri.

Profesionistii in domeniu va recomanda sa oferiti o pagina separata care sa contina modalitati de plata, optiuni de plata, optiuni de livrare si ele sa „sara” in fata clientilor inainte ca acestuia sa i se ceara sa isi compleze datele de facturare. Mult succes!




Tags: magazine onlinecos de cumparaturicosuri abandonatesiguranta platilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]