Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul schimbarii

de Andreea Rada 24 Mai. 2011 4156
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Managementul schimbarii este un domeniu in care orice manager care doreste sa se autodepaseasca trebuie sa activeze cu succes. Daca esti manager si vrei sa implementezi o schimbare, tine cont de urmatoarele aspecte:

•    Oamenii reactioneaza diferit la schimbare

•    Toata lumea are nevoi fundamentale care trebuie urmarite

•    Schimbarea poate insemna uneori si o pierdere

•    In cazul unei schimbari asteptarile trebuie sa fie realiste

•    Nu trebuie sa te sperie eventualele piedici care apar in calea schimbarii


In cazul unei schimbari trebuie sa oferi toate informatiile necesare, sa fii sincer si realist. Un optimism exagerat nu va primi niciodata prea multa incredere din partea oamenilor.

Asteapta-te la reactii diferite din partea angajatilor. Chiar daca formeaza un grup asta nu inseamna ca vor avea toti aceleasi reactii. Asa ca ai grija cum distribui informatia, astfel incat sa o inteleaga toti.

Lasa angajatii sa aiba propriile pareri. Nu le ingradi opiniile aparute in urma implementarii unei schimbari. Este foarte posibil ca feed-back-ul lor sa te ajute in dezvoltare.

Trebuie sa le acorzi tuturor timpul necesar pentru a percepe schimbarea, asa cum am mentionat mai sus. Chiar daca formeaza un grup, asta nu inseamna ca vor avea toti aceleasi reactii sau nu vor reusi toti sa perceapa modificarile la timp.

Incearca sa ii ajuti, sa le fii profesor, nu doar manager, sa le oferi tot suportul necesar pentru a accepta schimbarile.

Daca schimbarea a adus si o pierdere, incearca sa gasesti ceva care sa inlocuiasca lipsurile. Se poate trece mai usor peste o pierdere daca gasim cu ce sa o inlocuim.
Tine-ti angajatii tot timpul sub observatie dupa o astfel de schimbare, chiar daca si tie iti este destul de greu sa fii atent la tot ceea ce trebuie sa faci.

Sunteti o echipa, iar daca managerul nu da dovada de puterea de a trece peste o schimbare, atunci nici angajatii nu vor putea sa dea ce este mai bun pentru acceptarea schimbarii.

Charles Darwin spunea ca nu supravietuiesc cei mai frumosi, cei mai destepti sau cei mai puternici, viitorul apartine celor care reusesc sa se adapteze cel mai bine unei schimbari.


Tags: managementul schimbariiimplementare schimbarigestionare modificariangajati

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Nu ne mai permitem sa ramanem simpli angajati si in 2014

de Maria Nicutar
13 Ian 2014
Acesta este adevarul si nimeni nu il poate contesta. Nu ai cum sa negi faptul ca un loc de munca, oricat de bun ar fi, ar putea sa iti aduca...

Cei mai slabi angajati ai tai? Ai fi surprins...

de Maria Nicutar
13 Nov 2013
Cei mai slabi angajati ai tai sunt cei care cu greu isi castiga salariul. Sunt cei pe care incerci, cu rezultate minime, sa ii motivezi, sa ii...

De ce ai nevoie in 2014? De mai multi angajati-vedeta!

de Maria Nicutar
29 Oct 2013
Angajatii-vedeta devin o sursa incredibila de conflicte si discutii in birourile prin care trec. Trec rapid, nu stau la discutii, nu stiu ultimele...

Crezi ca ai destula grija de angajatii tai?

de Maria Nicutar
23 Sep 2013
Ramanem total uimiti cand aflam ca alte companii depun eforturi atat de mari pentru angajatii lor. Ba pot sa spun ca am avut neplacuta ocazie sa aud...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]