Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivele pentru care nu vei porni o afacere nici anul acesta...

de Maria Nicutar 29 Apr. 2013 3041
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Da, avem motive cu totii. Nu pornim o afacere pentru ca nu am mai facut asta pana acum si desigur ca este greu. Greu este sa te trezesti dimineata devreme si sa nu gasesti cafea pe raftul dulapului din bucatarie. Greu este sa te dai jos din canapea ca sa iei telecomanda de pe masa de cafea. Greu este sa iti duci pustiul in parc fiindca ai avut o saptamana grea si ai prefera sa stai in pat inca vreo doua ore.

Greu este orice pe lumea asta. Nimic nu se face usor si cu totii suntem uneori... lenesi. Haideti sa o spunem cu toata sinceritatea. Uneori suntem lenesi, toti, si uram treaba asta cu toata forta de care suntem in stare. Uneori avem energie din plin si punem la punct planuri foarte complexe. Si apoi ne loveste din nou o pala de lipsa de motivatie.

Ne displace rau de tot cand ne dam seama ca am fost lenesi si am pierdut acele doua ore in pat. Am fi putut face atat de multe treburi in acele doua ore. Am fi putut merge pana jos, sa luam un pachet de cafea sau chiar la vecinul de langa noi, pentru doua linguri de ness. Am fi putut castiga timp si l-am fi putut converti in munca utila.

Dar, nu! Am lenevit si nu ne-a priit deloc. Ne simtim vinovati pentru ca am pierdut timpul. Si aici discutam despre cateva ore, asta de-ar fi paguba noastra totala. Dar cand ne gandim la ani pierduti pentru ca ne-a fost mai usor sa stam pe loc, sa nu actionam??

Si multi se vor scuza in diverse moduri si vor aduce pe masa de discutii diverse motive. A fost treaba ca nu sunt bani si nici timpul nu a fost de partea lor. A fost vina pietei si competitia era mare. Pai, bine ca am asteptat sa vina o furtuna mare sa spele industria de toti competitorii. Asa puteam sa intram si noi in afaceri.

Per total, motive sunt multe si este tare greu sa vi le enumar pe toate. Nu sunt bani, nu stim cum, nu avem specializari, nu stim ce autorizatii ne trebuie, avem copii mici si este greu acum, nu avem ideile de afaceri excelente (nimeni nu le are, ele se imbunatatesc in timp), nu stim de unde sa incepem, ne este teama (cui nu ii este?), avem indoieli (cu totii avem!) samd.

Asa ca noi va recomandam sa va ganditi din nou la orice motive ati avea sa nu porniti o afacere in 2013 si apoi sa fiti sigur ca nu este vorba despre lipsa de determinare. Fiindca banii se gasesc, timpul se gaseste si el, energia este acolo, productivitatea se formeaza in timp, ideile de imbunatatesc in timp, afacerile se profitabilizeaza in timp, obstacolele pot fi intrecute in timp.

Per total, descoperim ca totul este posibil, insa nu peste noapte. Asa ca ne inarmam cu rabdare si energie, cu motivatie si determinare si ne impunem ca anul acesta sa fie mai bun ca ultimul. Ne impunem ca la anul, pe vremea asta, sa ne straduim sa ne rentabilizam afacerile, nu sa visam ca avem una! Ne straduim sa ne scuturam de lipsa de motivatie si sa evitam mersul haotic prin viata!

Sa aveti succes, auto-disciplina si multa determinare!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafacereauto-disciplina afacerideterminare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]