Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mozarella de bivolita - Afacerea secolului

de Ilinca Dobrescu 17 Iun. 2011 3946
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o afacere extrem de profitabila si care trece pe langa romanii nostri in tromba. De ce vin strainii sa ne fure casul de la gura? Si acest lucru se intampla la propriu si la figurat. Avem foarte putin producatori romani care se ocupa cu aceasta afacere si multi straini care beneficiaza de pe urma posibilitatilor oferite de aceste animale.

Romanii nu sunt un popor de oameni ignoranti. Suntem inteligenti, creativi, avem si talent, mai nou. Dar de ce nu profitam de abilitatile noastre. De ce sa nu le transformam in ceva folositor, in profit, in sanse de dezvoltare?

Iata cum sta situatia cu bivolitele. Am scris zilele trecute un articol despre cresterea acestor animale si am si stat de vorba cu o persoana de afaceri care doreste sa isi infiinteze o ferma in scurt timp. Animalele sunt usor de crescut, traiesc aproximativ 28 de ani, sunt rezistente si sanatoase, nepretentioase la clima sau la hrana, se mai si ataseaza de stapani odata ce se obisnuiesc cu prezenta lor.

Nu stiu ce altceva mai lipseste din aceasta combinatie de factori benefici. Da, desigur ca bivolitele mananca mai mult, din punct de vedere cantitativ si laptele este mai putin decat in cazul vacilor, dar preturile de vanzare sunt si ele mai mari.
In fine, se pare ca romanii nostri nu prefera laptele de bivolita, iar branza rezultata nu prezinta nici ea un interes major.

Per total, strainii aduc de la noi carne, lapte si branza si le comercializeaza la ei in tara la preturi de delicatese. Asa si sunt considerate. Branza de bivolita este mai ceva decat cea de capra si se consuma in combinatii rafinate de vin, sosuri de soia si apa de flori de portocal.

Bun, in concluzie, haideti sa vedem si ce se intampla cu mozarella de bivolita. In primul rand, este originara din Italia si se produce in multe locuri de pe glob.
Este preparata din lapte proaspat de bivolita si are un continut mai scazut de colesterol si un continut de calciu mult mai mare decat branza de vaca. Este o branza moale, fina, foarte sanatoasa. Se fabrica manual si nu necesita costuri mari de productie.

Cu toate acestea, bivolitele nu sunt inca pe lista de interese ale romanilor. Avem cateva firme producatoare care s-au desteptat la timp si au inceput sa profite de pe urma bivolitelor. Ii salutam si speram sa auzim de cat mai multi producatori in viitorul apropiat.




Tags: cresterea bivolitelormozarella de bivolita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]