Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oracle cere de la Google despagubiri de pana la 6,1 miliarde de dolari

de Maria Nicutar 19 Iun. 2011 2899
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Disputele dintre Oracle si Google sunt mai vechi, cei doi fiind implicati in mai multe rivalitati. Conform Reuters, grupul IT Oracle cere daune intr-un proces construit pe acuzatia de incalcare a drepturilor de autor de catre grupul Google a folosirii limbajului Java in proiectarea smartphone-urilor.

Anul trecut, in august, grupul Oracle a deschis un proces impotriva Google. Acesta din urma a cerut in februarie o reexaminare din partea Biroului de Comert si Patente a SUA.

Expertii spun ca aceste reexaminari pot dura pana la 3 sau 4 ani iar unele procese de o asemenea natura si complexitate au durat multi ani pana s-au solutionat problemele intre parti.

Limbajul Java, care este o tehnologie open-source, a fost cumparat de Oracle in ianuarie 2010, in momentul in care a achizitionat grupul Sun Microsystems. Acest grup este responsabil de creearea si optimizarea limbajului Java. Ideea esentiala este ca smartphone-urile au la baza platforma Android, despre care se spune ca ar folosi secvente din limbajul de programare Java.

Reprezentantii Google au declarat ca aceasta cerere de despagubiri este “o cifra care iti taie respiratia si este in afara oricaror proportii”. Cu toate acestea, Sun Microsystems a fost achizitionat de Oracle cu 5,6 miliarde de dolari iar in fiecare zi sunt vandute zeci de mii de smartphone-uri.

Exista posibilitatea ca Google sa plateasca pretul pentru achizitionarea grupului Sun Microsystems, dar sansele sunt mici. Sa ne gandim, in primul rand ca Google a avut oportunitatea de a cumpara grupul, impreuna cu patentele pentru folosirea limbajului
Java atunci cand au fost scoase la vanzare, in ianuari 2010, si nu a facut-o.

O lupta grea se va duce intre cei doi titani iar intrebarea cea mai arzatoare ramane:”Cum vor fi afectati utilizatorii de smartphone-uri?”




Tags: proces oracle googleandroid java

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]