Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Oricine poate deveni antreprenor?
Antreprenorii sunt oameni ca toti ceilalti. In acest punct incepem sa adaugam cateva ingrediente care vor rotunji putin cifrele si ii vor propulsa putin mai in fata fata de restul celor care doar aspira la acest statut. Adaugam ingrediente si suntem constienti de efortul din spatele fiecaruia, caci fiecare trebuie “incorporat” in “reteta” cu mare grija, in cantitatea potrivita si in ordinea adecvata.
Nu oricine poate deveni antreprenor. Am spus-o si sunt sigura ca suntem cu totii constienti ca multi dintre noi nu avem ce ne trebuie pentru a da lovitura in mediul business. Haideti sa vedem cateva ingrediente care ne lipsesc cu desavarsire sau pe care le avem dar nu le valorificam:1. Motivatie
2. Entusiazm
3. Perseverenta
4. Lipsa temerilor fata de esec, fata de faliment
5. Sprijinul persoanelor potrivite
6. Creativitate
7. Originalitate
8. Adaptabilitate la conditiile dinamice ale mediului business
9. Disponibilitate la efort sustinut
10. Bune abilitati de leader, de creier aflat la conducerea unei echipe de lucru
11. Bune abilitati de gestiune financiara.
Nu putem incheia lista aici cu siguranta. Mai sunt si alte ingrediente care alcatuiesc un antreprenor de succes si cei care nu prezinta aceste abilitati, competente, calitati, sunt printre cei care nu ar trebui, din start, sa se orienteze prea devreme catre initierea unei afaceri. Ideile de afaceri pot fi geniale, pot fi printre cele mai profitabile idei pe care le-am intalnit. Cazute, insa, pe mainile nepotrivite, ele nu valoreaza nimic. Ele nu pot fi puse in aplicare in mod corect, nu pot fi valorificare, nu pot fi directionate in mod inspirat si realitatea ne pune tare mult pe ganduri.
Putem sa cucerim aceste ingrediente, daca nu le avem in prezent? Ne resemnam pe viata cu gandul ca nu suntem buni gestionari ai partii financiare sau ca nu suntem destul de dezvoltati in ale originalitatii si creativitatii?
Multi vor cauta sa coopteze oamenii care ii pot ajuta. Multi se vor orienta catre cursuri si seminarii care ii invata cum sa absoarba fiecare ingredient in parte. Multi se vor orienta catre alte proiecte care nu le includ. Multi vor renunta pur si simplu la orice idei de afaceri la care viseaza.
Per total, cei care vor renunta sunt cei lipsiti de perseverenta, cei care nu sunt dispusi sa depuna destul de mult efort in a-si indeplini visurile. Nimeni nu spune ca un antreprenor de succes nu a avut parte de zile negre, de faliment sau de esecuri majore. Cu toate acestea, cei care vor avea curajul si bunavointa de a se ridica dupa o lovitura grea sunt singurii cu sanse de succes, singurii care mai pot incorpora in “reteta” lor ingredientele vitale unui antreprenor pregatit de lumea afacerilor.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiOmul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.
de Silviu-marian BanilaIn afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip
de Codrina LaiuIn afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit