Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profituri cu orice cost... Si, totusi! Care este costul?

de Maria Nicutar 29 Aug. 2014 2380
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista numeroase exemple, din pacate. Sunt afaceri pe care ai dori, din postura de consultant de afaceri, din postura de jurnalist de afaceri, din postura de simplu client, sa le scoti din mediul business cu cel mai mic gest.

Ne dorim asa ceva. Este, in mod clar, o fantezie cu care ne jucam adesea. Cat de frumos ar fi ca toate afacerile buboase din Romania sa dispara.

In categorie intra cele care fura de la bugetul de stat. Interesant este ca multi cred ca se fura de la politicieni, pe care ii considera corupti si atunci esti un fel de Robin Hood. Din pacate, acesta este un scenariu total deplasat. Furi de la noi toti, incet si sigur. Furi si de la copiii plasati in centre de ingrijire, furi de la ajutoarele pentru pensionari, furi in mod uniform de unde se poate.

O a doua categorie de afaceri care ar putea foarte bine sa ne scuteasca de prezenta din mediul de afaceri sunt cele care pun pe piata produse nocive. De la mancare cu E-uri cu potential cancerigen si pana la rosii stropite cu pesticide periculoase, toti ar merita sa vada usa de la iesire, pentru totdeauna.

Sunt doar cateva exemple de afaceri pe care am dori sa le putem pofti afara, fara drept de apel, fara drept de recurs. Si nu ne-ar parea rau pentru ca fiecare afacere putreda care iese din mediul business face loc alteia, poate mai putin putrede, poate chiar o afacere sanatoasa din toate punctele de vedere.

Sunt rare, putine si mai spre deloc in tarile in care locuitorii nu se gandesc la ei insisi ca la o comunitate, ca la "noi", "impreuna".

Gandim separat, dragi antreprenori. Ne-am invatat sa fim rai, sa ne inraim si sa ii inraim si pe ceilalti. Ne-am invatat sa credem ca suntem singuri pe pamant, ca nimeni nu da o mana de ajutor, ca branza este pe bani si pentru frati si ca pentru bani se da marea lupta.

Vesti proaste pentru cei care inca mai cred asa ceva. Lupta nu se da pentru bani. Nu ii luam cu noi, oricat de mult am crede ca vrem. Luam amintirile a ceea ce am facut, a felului in care am schimbat vieti, in bine sau in rau. Acesta este costul!

Sa aveti succes in afaceri!



Tags: afaceri de succesafaceri profitabileidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Secretul pentru afaceri de succes: puterea prezentului

de Maria Nicutar
07 Ian 2015
Eckhart Tolle se poate sa fie un nume cunoscut si pentru tine. Este faimos pentru milioane de oameni din intreaga lume. Si nu pentru ca este frumos,...

Afaceri profitabile in 2014: Incotro?

de Maria Nicutar
29 Dec 2013
Incotro? Unde vezi cu ochii... Asta este replica pe care ne-o dau expertii din lumea intreaga. Poti sa faci profit din orice. Credeai ca site-urile...

CONCURS Am reusit cu Idei de Afaceri

de Idei de afaceri
27 Nov 2013
ACEASTA este sansa ta! Daca ai reusit sa-ti pui pe picioare propria afacere la care am contribuit si noi prin consultanta oferita in CD-urile cu Idei...

Cele 5 reguli de aur ale lui Richard Branson pentru afaceri profitabile

de Julian Manescu
08 Oct 2013
Richard Branson este omul de afaceri britanic care detine casa de muzica Virgin Records si compania aeriana Virgin Atlantic Airways. In anul 2012,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]