Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Risipa de resurse din afacerea ta...

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Risipa... Un cuvant asa de infiorator in prezent... Un cuvant care te irita atunci cand iti este atribuit.

Faci risipa atunci cand lasi apa sa curga in dementa, pana iti periezi dintii. E risipa si cand gatesti o oala de ciorba de zici ca esti la cazarma. Si atunci cand cumperi inca doua paini in plus, asa... sa fie...

Risipa exista peste tot si cea mai grava este cea care este lasata sa persiste in companii. Aici, risipa se auto-augumenteaza in timp, cu fiecare zi, cu fiecare luna.

Un angajat slab, care ofera rezultate slabe nu face decat sa te traga inapoi daca te gandesti ca in locul lui ar putea fi un angajat exceptional. Fa calculele. Vezi cat lipseste. Analizeaza diferentele notabile pe care le-ar aduce in contul afacerii tale un om de exceptie.

Petreci ore in sir pentru a-ti studia competitia, saptamanal. Vrei sa le pui o piedica si nu stii cum. Ai vrea sa le descoperi punctele slabe, nu-i asa? Te gandesti ca aici sunt resurse (timp, energie, bani, pasiune, inovatie) pe care le irosesti pe activitati pe care ar trebui sa le uiti din primul an de la start-up?

Unul dintre secretele marilor branduri: Concentreaza-te pe afacerea ta, nu pe ce fac ceilalti! Fiecare afacere este unica si tu trebuie sa te diferentiezi, nu sa imiti.

Un alt secret al marilor branduri: Vei avea profituri mari pentru ca platesti salarii bune, nu viceversa. Nu te lauda ca platesti salarii bune pentru ca ai de unde. Lucrurile trebuie sa stea invers. Profiturile mari sunt rezultatele directe ale salariilor bune, intotdeauna, fara exceptii.

Si sursele de risipa nu se opresc aici. Este risipa groaznica atunci cand pierzi oameni si cand nivelul fluctuatiei de personal atinge cote ametitoare. Este risipa atunci cand nu reciclezi tot ce se poate, cand nu negociezi si cand nu folosesti mobilier Second Hand, echipamente uzate si cand nu permiti angajatilor sa isi urmeze activitatea profesionala de acasa, cand este posibil, cand nu inchiriezi un spatiu de birouri alaturi de un alt om de afaceri, pentru folosire la comun. Este risipa si atunci cand refuzi sa folosesti tehnologie de ultima ora si cand nu iti educi oamenii sa printeze doar atunci cand chiar au nevoie, cand nu donezi si arunci la gunoi produse bune, cand nu cumperi lucruri uzate doar pentru ca iti este rusine de ce ar spune cei din jur.

Acum adunati totul, pic cu pic si vedeti la ce sume ajungeti in fiecare an. Sunt cumva banii de care aveati nevoie pentru a salva un proiect de la finalizare? Este cumva bugetul care va lipseste pentru ca anul viitor sa puteti sa luati in echipa doi experti ce ar duce afacerea pe culmile succesului?


Sa aveti succes real si afaceri prospere!



Tags: risipa in afaceririsipa afacereafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]