Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Slujbele bine platite vin in Romania si slujbele de subzistenta se duc in ... Spania?

de Maria Nicutar 02 Mar. 2012 3123
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Deschiderea centrului Intel este un semnal puternic si un pas de la productia de baza la cea de proprietate intelectuala. Slujbele bune si bine platite vin in Romania si nu mai trebuie ca romanii sa plece in strainatate", a afirmat Mustea-Serban, care a participat la inaugurarea centrului software al Intel Bucuresti.

"Industria IT este foarte importanta pentru Guvernul Romaniei pentru ca aduce valoare adaugata. Avem absolventi bine educati si un mediu educational in IT&C foarte bun. In principiu, rata somajului in acest domeniu este inexistenta. Datorita acestui factor consideram ca industria IT este una sustenabila", a notat ministrul Comunicatiilor.

Adevarat! Industria IT este foarta importanta pentru Romania si este vital sa aducem specialistilor conditii de munca optime, conditii care sa ii retina in tara, pentru a nu ne mai confrunta cu situatii in care sa ne exportam creierele aducatoare de profituri.

Putem spune ca este o miscare strategica, cea pe care o tintim prin valorificarea centrului Intel, centru proaspat inaugurat, chiar daca discutam despre 350 de persoane angajate. Nu e destul cat sa oprim plecarile in masa ale tuturor romanilor care nu se mai regasesc in aceasta tara.

Chiar si asa, mai sunt si romanii care se gandesc si la slujbele de subzistenta, nu doar la cele bine platite. Sunt si romanii care cred ca puterea de a redresa o tara sta in venirea cu solutii si conditii optime pentru cei multi, cei care poate ca nu fac parte din IT sau alte domenii pompoase. Sunt cei care fug la cules de capsuni si la cules de portocale. Sunt cei care stau prin baraci si sufera de frig si foame si frica de localnici. Si... cu toate acestea, romanii nostri nu se intorc. Nu se intorc fiindca nu au la ce, nu au pentru ce mai bun sa renunte la frig, foame, munca istovitoare si teroare influxata de localnicii neprimitori.

Nu dam cu piatra in nimeni dar stam si privim catre cele 350 de posturi pentru IT-isti si ne dam seama ca nu ne este de ajuns pentru a ne insenina macar un pic. Este un pas foarte mic.

Continuam sa ne gandim la cei multi care continua sa plece din tara, fie ca sunt medici, profesori, menajere sau agricultori. Acestia au nevoie de o solutie gandita indelung, de o solutie care sa ii ajute sa isi lase in urma planurile de plecare sau sa se reintoarca in tara, de o solutie care sa ii ajute sa spuna ca sunt romani cu zambetul pe buze, nu cu frica sau cu rusine.


Tags: deschidere intelromani in spaniaposturi it

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]