Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start-up: de la teama la incredere in sine!

de Julian Manescu 20 Feb. 2014 2802
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand plantam un copac avem nevoie ca pamantul sa fie bun, fara daunatori, iar pe parcurs are nevoie de o ingrijire corespunzatoare. Tot astfel, o afacere la inceput de drum trebuie sa aiba un start bazat pe un plan realizat perfect si de o dezvoltare uniforma.

Ca orice inceput, in ciclul vietii noastre, start-up-ul te poate trece prin tot felul de stari, de la agonie la extaz, de la teama la incredere in sine. La inceput, totul este o necunoscuta – piata, modelul de business ales, incadrarea produsului in profilul existent… si toate sunt imprevizibile. Asta pentru ca afacerea in sine, brandul, oamenii, produsele si serviciile sunt poate noi pe piata. Tocmai de aceea, cand pornesti o afacere, trebuie sa te asiguri ca ai facut un research amplu, ca ai analizat toate situatiile ipotetice pe care le poti intalni pe parcurs si ca business plan-ul iti va fi punctat toate obiectivele cu scopul de a atinge succesul scontat.

O buna intelegere a atitudinii pe care trebuie sa o ai la inceput, obiectivele, intelegerea rolului antreprenorului si managementul financiar, cu riscurile pe care le implica, toate reprezinta cheia care ne va deschide poarta catre succes.

Fie ca ai o idee de afacere noua, fie ca esti deja pe piata si vrei sa te axezi pe o noua nisa sau pe un alt segment, cele de mai jos iti vor fi folositoare.

Obiectivele

De vreme ce multe sunt necunoscute si imprevizibile in faza de start, fixarea obiectivelor te va ajuta sa inveti si sa descoperi modelul de business pe care vei merge, dar si comportamentul pe care produsele sau serviciile il vor avea pe piata de profil. Iar asta vei reusi doar facand scenarii, testandu-le, analizandu-le si apoi alegand variantele cele mai potrivite pentru ce ai tu nevoie.

Antreprenorul

Calitatile unui antreprenor sunt incontestabile. Iar motivatia, disponibilitatea la program prelungit si la eforturi financiare, il fac cu atat mai mult sa fie prezent si activ in afacerea pe care o manageriaza. Rolul sau extrem de important este sa gaseasca acel model de business de succes pe care sa il preia sau sa il adapteze in vederea dezvoltarii propriei afaceri.

Finantele

Pentru ca afacerea sa creasca si sa se dezvolte, ai nevoie invariabil de bani. De aceea, este necesar ca tu, ca antreprenor, sa detii inclusiv controlul banilor. Sa stii cand si, mai ales, cat sa reinvestesti pentru ca lucrurile sa functioneze conform planului. Trebuie sa fii atent ca aceste investitii sa fie eficiente, dar mai ales sa merite. Spre exemplu, daca esti nou pe piata, pentru promovare trebuie sa alegi mai intai resursele gratuite (cum ar fi o pagina de companie realizata gratuit pe Facebook) si apoi cele agresive pentru care ai nevoie de un buget.

Calculat si precaut, cu lectiile invatate, dar si cu o doza de nebunie, poti pune in practica orice idee de afacere la care te gandesti!


Tags: start-upafacereinceputplandezvoltarepiatamodel de businessbrand

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Cum sa relansezi o afacere in mod sustenabil?

de Teo Manole
14 Sep 2015
Multe companii traverseaza perioade dificile din cauza surselor de finantarere scumpe (in cazul in care reusesc sa le obtina), a incasarilor decalate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]