Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Start-up: de la teama la incredere in sine!
Cand plantam un copac avem nevoie ca pamantul sa fie bun, fara daunatori, iar pe parcurs are nevoie de o ingrijire corespunzatoare. Tot astfel, o afacere la inceput de drum trebuie sa aiba un start bazat pe un plan realizat perfect si de o dezvoltare uniforma.
Ca orice inceput, in ciclul vietii noastre, start-up-ul te poate trece prin tot felul de stari, de la agonie la extaz, de la teama la incredere in sine. La inceput, totul este o necunoscuta – piata, modelul de business ales, incadrarea produsului in profilul existent… si toate sunt imprevizibile. Asta pentru ca afacerea in sine, brandul, oamenii, produsele si serviciile sunt poate noi pe piata. Tocmai de aceea, cand pornesti o afacere, trebuie sa te asiguri ca ai facut un research amplu, ca ai analizat toate situatiile ipotetice pe care le poti intalni pe parcurs si ca business plan-ul iti va fi punctat toate obiectivele cu scopul de a atinge succesul scontat.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cultura de sofran
O buna intelegere a atitudinii pe care trebuie sa o ai la inceput, obiectivele, intelegerea rolului antreprenorului si managementul financiar, cu riscurile pe care le implica, toate reprezinta cheia care ne va deschide poarta catre succes.
Fie ca ai o idee de afacere noua, fie ca esti deja pe piata si vrei sa te axezi pe o noua nisa sau pe un alt segment, cele de mai jos iti vor fi folositoare.
Obiectivele
De vreme ce multe sunt necunoscute si imprevizibile in faza de start, fixarea obiectivelor te va ajuta sa inveti si sa descoperi modelul de business pe care vei merge, dar si comportamentul pe care produsele sau serviciile il vor avea pe piata de profil. Iar asta vei reusi doar facand scenarii, testandu-le, analizandu-le si apoi alegand variantele cele mai potrivite pentru ce ai tu nevoie.
Antreprenorul
Calitatile unui antreprenor sunt incontestabile. Iar motivatia, disponibilitatea la program prelungit si la eforturi financiare, il fac cu atat mai mult sa fie prezent si activ in afacerea pe care o manageriaza. Rolul sau extrem de important este sa gaseasca acel model de business de succes pe care sa il preia sau sa il adapteze in vederea dezvoltarii propriei afaceri.
Finantele
Pentru ca afacerea sa creasca si sa se dezvolte, ai nevoie invariabil de bani. De aceea, este necesar ca tu, ca antreprenor, sa detii inclusiv controlul banilor. Sa stii cand si, mai ales, cat sa reinvestesti pentru ca lucrurile sa functioneze conform planului. Trebuie sa fii atent ca aceste investitii sa fie eficiente, dar mai ales sa merite. Spre exemplu, daca esti nou pe piata, pentru promovare trebuie sa alegi mai intai resursele gratuite (cum ar fi o pagina de companie realizata gratuit pe Facebook) si apoi cele agresive pentru care ai nevoie de un buget.
Calculat si precaut, cu lectiile invatate, dar si cu o doza de nebunie, poti pune in practica orice idee de afacere la care te gandesti!
Articole conexe
Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR
de Adina VasileDe ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?
de Anca RaileanuCum functioneaza o afacere?
de Anca RaileanuCum sa relansezi o afacere in mod sustenabil?
de Teo ManoleAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit