Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Strategiile mentale ale reusitei (Partea a II-a)
- Strategia relationala - aceasta se bazeaza pe comunicare si pe invatare. Pentru a asigura reusita acestei strategii, invingatorul trebuie sa stie foarte bine ce isi doreste sa schimbe si pe cine doreste sa modeleze din anturaj. In acest caz intervine un factor foarte important, pentru a putea sa invete ceva de la interlocutori invingatorul trebuie sa stie foarte bine ce ii lipseste si ce doreste sa imprumute de la cei din jur, de asemenea trebuie sa stie si ce doreste sa modeleze la cei din jur.
- Strategia META - aceasta este o strategie sofisticata si foarte puternica, aceasta ii permite invingatorului sa obtina o pozitie privilegiata in relatia sa cu cei din jur si sa fie un bun observator al propriului comportament.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cultura de sofran
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Aceasta strategie impune ca atunci cand este aplicata sa ne putem observa dinamic, in actiune, astfel rezulta ca aplicatiile acesteia sunt foarte diverse.
Caracteristicile acesteia o fac sa se apropie de principiile strategiei gestionarii eficiente a situatiilor, diferenta este ca META intervine pe parcursul derularii actiunii.
Strategia META are urmatoarele patru fazei:
1. Declansarea - apare in momentul in care pe parcursul desfasurarii unuia dintre pasi, invingatorul realizeaza ca isi poate imbunatati performantele
2. Analiza contextului in care se deruleaza actiunea - caz in care cel care participa la actiune trebuie sa reuseasca sa se detaseze si sa devina propriul spectator, incercand sa faca o analiza subiectiva a contextului
3. Identificarea cauzelor care au creat disfunctionalitati - caz in care trebuie sa se stabileasca schimbarile necesare
4. Punerea in practica a masurilor de corectie
Acest tip de strategie permite diminuarea intensitatii reactiilor noastre in cazul in care vom experimenta teama sau trac.
Daca invingatorul va reusi sa aplice strategia cu succes va trece cu usurinta din registrul "emotii-senzatii" in cel de "analiza-evaluare" reusind astfel sa treaca rapid peste orice obstacol.
Fiecare tip de strategie are propriul sau rol, unul care este foarte bine definit, iar punerea lor in practica nu face altceva decat sa ajute invingatorul sa atinga un nivel de excelenta in toate actiunile intreprinse.
Unii specialisti chiar afirma ca cine va reusi sa le aplice intocmai va deveni un invingator intr-un mod accesibil si performant.
Pentru a putea avea un sistem ce ne va asigura reusita, trebuie sa aplicam aceste strategii in functie de anumite criterii foarte importante in contextul utilizarii strategiilor, cum ar fi momentul si durata actiunii, natura informatiilor ce urmeaza a fi analizate, natura actiunilor, contextul si resursele propriului potential.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit