Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategiile mentale ale reusitei (Partea I)

de Andreea Rada 20 Mai. 2011 4102
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice om isi doreste sa devina un "invingator", sa detina numeroase atuuri psihologice, sa tinda spre perfectiune si sa puna in practica o gama larga de strategii mentale ale reusitei.

Un om care tinde spre perfectiune are din start calitati distincte, isi doreste sa se autodepaseasca, sa isi dezvolte continuu  propria personalitate, astfel incat, in momentul in care se decide sa aplice astfel de strategii mentale este foarte clar ca acestea il vor duce spre succesul dorit.

Vom analiza pe scurt in randurile ce urmeaza strategiile mentale ale reusitei:

- Strategia vizualizarii - consta intr-o viziune clara asupra viitorului, o anticipare a succesului.

Se pare ca rolul vizualizarii este foarte important, este ca o masina a timpului care ii permite invingatorului sa se transpuna intr-un nou spatiu si timp, evident diferite de cele actuale.

Acesta este un mod foarte bun prin care invingatorul isi poate controla eventualele anxietati provocate de competitivitate, isi va putea accelera procesul de asimilare si se va putea autoperfectiona.

- Strategia obiectivelor - in momentul in care un om stie foarte bine ce isi doreste pentru viitor va putea cu usurinta sa treaca peste greutati.

Aceasta strategie poate fi considerata ca o strategie de programare a viitoarelor actiuni , ea ajuta invingatorul sa aiba cu fiecare nou pas pe care il face o viziune cat mai clara asupra reusitei.

- Strategia unei gestionari eficace a situatiilor - aceasta strategie ii permite invingatorului sa ofere un demers dinamic propriilor obiective.

Aceasta strategie are trei elemente fundamentale si il ajuta pe invingator sa invete din propriile esecuri, sa stapaneasca orice consecinta a esecului si sa gestioneze situatiile limita si sa invete si din succese, pentru ca uneori asta este cel mai greu.

In general, oamenii tind sa acorde atentia necesara unui domeniu doar daca intampina o greutate sau chiar un esec, daca totul merge din prima incercare atunci nu vor mai incerca sa asimileze lucrurile invatate sau sa retina modalitatea de reproducere a succesului.

- Strategia schimbarilor eficiente si rapide - acest tip de strategie ii permite invingatorului sa isi schimbe starile mentale, scopul este foarte simplu, acela de a ii oferi interlocutorului diverse stari de spirit si de a reusi sa ii influenteze, astfel, comportamentul.


Tags: strategii schimbarestrategii mentalestrategia vizualizarii

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai
rentabile idei de afaceri
si oportunitati de investitii


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]