Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stresul si antreprenoriatul de succes?

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenoriatul nu este simplu pentru nimeni la inceput de drum. Antreprenoriatul se invata si se exerseaza pana in punctul in care devine un stil natural in mediul business. Pana in momentul in care putem vorbi despre o naturalete in conducerea afacerilor, in usurinta de a demara si dezvolta proiecte, stresul si tensiunea sunt stari cu care multi se confrunta.

De foarte multe ori, antreprenorii experimenteaza stari de stres si tensiune atunci cand nu sunt pregatiti pentru domeniul pe care il ataca. Nimic nu produce o stare mai profunda de discomfort decat lipsa orientarii intr-un domeniu complex si complicat. De asemenea, starile de stres sunt date si de lipsa banilor sau de gestionarea defectuoasa.

De aceea, recomandarea expertilor in mediul business este sa se coopteze specialisti si consultanti care sa usureze munca antreprenorilor, sa ii ajute sa isi puna in aplicare ideile de afaceri si proiectele. Mai ales cand antreprenorii sunt noi in domeniul in care activeaza, specialistii sunt de neinlocuit fiindca intreg succesul afacerii depinde de decizii corecte si pareri informate.

O alta sursa de stres vine din lipsa de delegare a responsabilitatilor intr-o afacere. Multi antreprenori cred ca pot face totul singuri si pe cont propriu si gresesc enorm in aceasta directie. De asemenea, multi antreprenori nu au incredere in alte persoane pentru a le conduce afacerea sau anumite portiuni din cerintele acesteia.

Antreprenorii se confrunta cu stari de stres si in perioadele instabile din punct de vedere economic. De aceea, in aceste perioade de criza si instabilitate exista o preferinta enorma pentru proiecte mici, simple, pentru idei de afaceri mici si demarabile cu bani putini, idei de afaceri care se pot dezvolta usor si cu sume mici de bani, idei de afaceri care presupun activitate usor de condus de la domiciliul personal al initiatorilor.

Delegarea activitatilor din firma, cooptarea de specialisti care sa faciliteze procesele unei afaceri si consultantii care pot prevedea anumite riscuri si situatii nefavorabile sunt doar cateva dintre cele mai importante modalitati de a ne reduce stresul si tensiune in drumul catre antreprenoriat de succes.




Tags: antreprenorantreprenoriatstres afaceriafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]