Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Stresul si antreprenoriatul de succes?
Antreprenoriatul nu este simplu pentru nimeni la inceput de drum. Antreprenoriatul se invata si se exerseaza pana in punctul in care devine un stil natural in mediul business. Pana in momentul in care putem vorbi despre o naturalete in conducerea afacerilor, in usurinta de a demara si dezvolta proiecte, stresul si tensiunea sunt stari cu care multi se confrunta.
De foarte multe ori, antreprenorii experimenteaza stari de stres si tensiune atunci cand nu sunt pregatiti pentru domeniul pe care il ataca. Nimic nu produce o stare mai profunda de discomfort decat lipsa orientarii intr-un domeniu complex si complicat. De asemenea, starile de stres sunt date si de lipsa banilor sau de gestionarea defectuoasa.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultura castravetelui anti-diabet
Cultura de sofran
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
De aceea, recomandarea expertilor in mediul business este sa se coopteze specialisti si consultanti care sa usureze munca antreprenorilor, sa ii ajute sa isi puna in aplicare ideile de afaceri si proiectele. Mai ales cand antreprenorii sunt noi in domeniul in care activeaza, specialistii sunt de neinlocuit fiindca intreg succesul afacerii depinde de decizii corecte si pareri informate.
O alta sursa de stres vine din lipsa de delegare a responsabilitatilor intr-o afacere. Multi antreprenori cred ca pot face totul singuri si pe cont propriu si gresesc enorm in aceasta directie. De asemenea, multi antreprenori nu au incredere in alte persoane pentru a le conduce afacerea sau anumite portiuni din cerintele acesteia.
Antreprenorii se confrunta cu stari de stres si in perioadele instabile din punct de vedere economic. De aceea, in aceste perioade de criza si instabilitate exista o preferinta enorma pentru proiecte mici, simple, pentru idei de afaceri mici si demarabile cu bani putini, idei de afaceri care se pot dezvolta usor si cu sume mici de bani, idei de afaceri care presupun activitate usor de condus de la domiciliul personal al initiatorilor.
Delegarea activitatilor din firma, cooptarea de specialisti care sa faciliteze procesele unei afaceri si consultantii care pot prevedea anumite riscuri si situatii nefavorabile sunt doar cateva dintre cele mai importante modalitati de a ne reduce stresul si tensiune in drumul catre antreprenoriat de succes.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiOmul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.
de Silviu-marian BanilaIn afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip
de Codrina LaiuIn afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit