Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sunteti pregatiti sa va vindeti afacerea?
Nu orice antreprenor demareaza o afacere cu planul de a o detine pentru tot restul vietii. Sunt multi oameni de afaceri care incep anumite proiecte si le dezvolta pana in punctul in care pot fi vandute catre alti antreprenori dispusi sa preia o afacere "la cheie".
In cazul in care nu ati planuit sa va vindeti afacerea, dar sunteti in imposibilitatea de a o mai administra trebuie sa luati in calcul anumite chestiuni importante care ar putea sa va intoarca din drum.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Propriul meu plan de afaceri
In cazul in care afacerea dvs nu se dovedeste productiva si necesita prea mult capital de investitii pe care nu-l aveti la dispozitie puteti oricand sa va asociati cu un partener de afaceri dispus sa acopere cheltuielile pentru o revitalizare in forta.
O alta optiune este cautarea unei modalitati de finantare prin intermediul institutiilor bancare sau a investitorilor privati. Alcatuiti un plan de afaceri solid cu motivatii obiective si realiste privind nevoia de bani si prezentati-l. Se poate sa primiti fondurile de care aveti nevoie si sa puteti sa va continuati cursul afacerii intr-o directie diferita si mai profitabila.
Daca v-ati pierdut pasiunea si entuziasmul pentru afacerea dvs poate este cazul sa o repozitionati pe o alta nisa care v-ar atrage interesul mai mult. Nu sunt putine afacerile care si-au schimbat directia si au reusit sa isi pastreze o mare parte din clientii existenti, dar au procedat cu ajutorul specialistilor abilitati sa implementeze strategii de repozitionare pentru o companie.
Un ultim motiv major pentru care antreprenorii recurg la cedarea afacerii lor este lipsa dorintei de a o dezvolta. Orice expert in domeniu va poate spune ca o afacere care nu creste nu va rezista pe piata mult timp. Antreprenorii trebuie sa se asigure ca dinamica permanenta a clientilor este sustinuta prin strategii de imbunatatire si extindere a serviciilor si produselor oferite.
Cu alte cuvinte, daca nu doriti sa va dezvoltati afacerea este un pas inteligent sa o vindeti cuiva care vede perspective largi in expansiunea ei.
Majoritatea antreprenorilor care sunt nevoiti sa isi vanda afacerile experiementeaza stari de tensiune si discomfort generate de esecul de a-si duce proiectele la o finalitate profitabila.
Cea mai stresanta situatie este cea in care nu s-au amortizat cheltuielile aferente afacerii si antreprenorii raman cu un gol in buzunar.
Chiar daca va aflati intr-o asemenea conjunctura este benefic sa priviti partea plina a paharului. Ati crescut o afacere pana in punctul in care ati fost pregatit si ati invatat lucruri importante pe care le puteti folosi pe viitor. Nu uitati sa identificati greselile pe care le-ati comis in demararea si administrarea afacerii pentru a le putea preveni si evita in viitoarele proiecte.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiIdeea ta de afacere te poate face MILIONAR
de Adina VasileDe ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?
de Anca RaileanuA fi antreprenor poate cere transpiratie si lacrimi
de Dan IacobescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit