Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sunteti pregatiti sa va vindeti afacerea?

de Maria Nicutar 04 Iun. 2011 2794
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu orice antreprenor demareaza o afacere cu planul de a o detine pentru tot restul vietii. Sunt multi oameni de afaceri care incep anumite proiecte si le dezvolta pana in punctul in care pot fi vandute catre alti antreprenori dispusi sa preia o afacere "la cheie".

In cazul in care nu ati planuit sa va vindeti afacerea, dar sunteti in imposibilitatea de a o mai administra trebuie sa luati in calcul anumite chestiuni importante care ar putea sa va intoarca din drum.

In cazul in care afacerea dvs nu se dovedeste productiva si necesita prea mult capital de investitii pe care nu-l aveti la dispozitie puteti oricand sa va asociati cu un partener de afaceri dispus sa acopere cheltuielile pentru o revitalizare in forta.

O alta optiune este cautarea unei modalitati de finantare prin intermediul institutiilor bancare sau a investitorilor privati. Alcatuiti un plan de afaceri solid cu motivatii obiective si realiste privind nevoia de bani si prezentati-l. Se poate sa primiti fondurile de care aveti nevoie si sa puteti sa va continuati cursul afacerii intr-o directie diferita si mai profitabila.

Daca v-ati pierdut pasiunea si entuziasmul pentru afacerea dvs
poate este cazul sa o repozitionati pe o alta nisa care v-ar atrage interesul mai mult. Nu sunt putine afacerile care si-au schimbat directia si au reusit sa isi pastreze o mare parte din clientii existenti, dar au procedat cu ajutorul specialistilor abilitati sa implementeze strategii de repozitionare pentru o companie.

Un ultim motiv major pentru care antreprenorii recurg la cedarea afacerii lor este lipsa dorintei de a o dezvolta. Orice expert in domeniu va poate spune ca o afacere care nu creste nu va rezista pe piata mult timp. Antreprenorii trebuie sa se asigure ca dinamica permanenta a clientilor este sustinuta prin strategii de imbunatatire si extindere a serviciilor si produselor oferite.

Cu alte cuvinte, daca nu doriti sa va dezvoltati afacerea este un pas inteligent sa o vindeti cuiva care vede perspective largi in expansiunea ei.


Majoritatea antreprenorilor care sunt nevoiti sa isi vanda afacerile experiementeaza stari de tensiune si discomfort generate de esecul de a-si duce proiectele la o finalitate profitabila.

Cea mai stresanta situatie este cea in care nu s-au amortizat cheltuielile aferente afacerii si antreprenorii raman cu un gol in buzunar.

Chiar daca va aflati intr-o asemenea conjunctura este benefic sa priviti partea plina a paharului. Ati crescut o afacere pana in punctul in care ati fost pregatit si ati invatat lucruri importante pe care le puteti folosi pe viitor. Nu uitati sa identificati greselile pe care le-ati comis in demararea si administrarea afacerii pentru a le putea preveni si evita in viitoarele proiecte.




Tags: vindeti afacereantreprenorafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

A fi antreprenor poate cere transpiratie si lacrimi

de Dan Iacobescu
02 Nov 2015
In primii ani antreprenorii invata cum sa-si invinga frica de esec. Procesul poate duce frica pana in maduva oaselor si nopti nedormite. Este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]