Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Top 5 defecte ale managerilor dificili!
Managerii sunt oamenii-cheie pe care mizam noi, antreprenorii, in dezvoltarea afacerilor noastre. Mizam in mod substantial pe angajatii nostri cheie, pe consultanti si pe experti.
Insa cel mai mult mizam pe oamenii care pot manageria angajati-cheie, care pot manageria proiecte esentiale pentru progresul pe care avem nevoie sa il simtim la finalul unei luni de eforturi financiare si non-financiare.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
Iata si principalele 5 defecte ale managerilor dificili:
1. Managerii care mizeaza pe cantitate si uita de calitate. Sunt manageri pe care foarte dificil ii vei determina sa priveasca lucrurile din perspectiva sticlutei de parfum frantuzesc. Este putin, dar bun.
La fel se intampla si in afaceri. Sa ai multi oameni, sa derulezi zeci de proiecte, sa detii sute de contracte, nu iti garanteaza succesul. Important este sa existe calitate in ceea ce faci, in actiunile pe care le intreprinzi.
2. Managerii care considera ca angajatii lor sunt simplu executanti. In afara situatiilor cand discutam despre munca de executie, in cadrul unei uzine de anvelope, unde creativitatea si originalitatea nu isi gasesc intelesul, vom avea nevoie de oameni care sa isi exprime ideile, originalitatea, imaginatia, puterea de inovatie, farmecul progresului prin dezvoltarea a ceea ce exista deja in companii.
3. Managerii care doresc sa detina control total. Micro-managerii sunt si ei oameni dificili, care vor comunica si vor lucra in mod defectuos cu oamenii lor si cu superiorii lor. Problema cea mai grava cu care acestia se confrunta este lipsa unei perspective largi din care sa isi priveasca departamentul.
4. Managerii care nu investesc in dezvoltarea oamenilor lor. Nici acestia nu pot fi manageri cu care sa lucrezi in mod facil pentru ca vor conduce prin intermediul unor oameni plafonati sau in curs de plafonare. Capitalul pe care mizeaza ar putea fi mare, din punct de vedere financiar, insa redus, daca privim catre resursele oferite de oamenii lor: inititativa, competente, talente, abilitati, pasiuni creatoare de nou.
5. Managerii care nu stiu sa refuze proiecte, initiative, propuneri, contracte. Din nou, ne lovim de o tipologie dificila de management. Acestia sunt managerii care nu stiu sa spuna NU atunci cand este evident necesar. Se vor imparti in zece parti, catre sute de proiecte si rezultatul global poate fi unul cu adevarat dezamagitor.
Esential este sa putem sa acceptam strict acele proiecte care ajuta la realizarea viziunii pe care dorim sa o indeplinim in contul unei afaceri infloritoare.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Articole conexe
Vrei o strategie de management imbatabila? Incearca o donatie!
de Maria NicutarTop 5 sfaturi pentru managementul afacerii tale!
de Ilinca DobrescuManagementul timpului sau managementul impresiilor?
de Cristina ApopeiManagementul schimbarii
de Andreea RadaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit