Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Totul despre salarii! Restul e tacere.

de Maria Nicutar 07 Feb. 2012 2912
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Citeam azi de dimineata un articol interesant, bine gandit, in publicatia Inc. E despre salarii si despre modul in care ar trebui sa ne privim angajatii, modul in care ar trebui sa fim priviti de angajatori. Articolul te pune pe ganduri, ganduri pe care le aveai acolo, undeva, bine ascunse si pe care niciodata nu le-ai scos la lumina, sa arunci un ochi peste ele, sa le cercetezi mai indeaproape.

Articolul este scris de Jeff Haden, un autor ok. Omul spune ca exista cateva reguli legate de salarii, reguli pe care vi le voi atarna mai jos in cateva cuvinte:

1. Angajatori, nu va asteptati ca salariile sa ramana confidentiale. Doar cei care primesc prea mult sau prea putin vor incerca sa isi ascunda fluturasii. Adevarat!

2. Angajatii se gandesc la salarii mai mult decat angajatorii cred. Mult mai mult as adauga eu.

3. Angajatorii nu ar trebui niciodata si sub nicio forma sa profite de pe urma angajatilor disperati, nestiutori, naivi. La un moment dat, acestia vor face ochi si nu se merita, pur si simplu nu se merita si este total gresit.

4. Sistemele de plata nu conteaza foarte mult pentru angajati. Fiecare angajat este unic, munceste intr-un fel, la un anumit nivel de eficienta si performanta si nu va fi multumit de un salariu care este construit dupa un sistem al companiei.

5. Negocierile aduc pierderi in ambele tabere, si pentru angajatori si pentru angajati. Angajatii trebuie sa isi dovedeasca abilitatile si competentele, eficienta si nivelul productivitatii si ei, sincer, se asteapta ca voi se le stiti deja. La un moment dat se ajunge la fraza: " Nu pot sa iti dau acest salariu, chiar nu cred ca il meriti." Desigur, aceasta situatie se aplica in cazul angajatilor cheie, in cazul angajatilor valorosi.

6. Nevoile sunt in crestere si maririle salariale incep sa isi piarda din efect, cu timpul. Nimic mai adevarat. De fapt, face parte din natura noastra evolutionista sa vrem o casa mai buna, o masina, conditii mai bune pentru copiii nostri, un salariu care sa creasca in mod constant. Jeff Haden spune ca nu se poate sa oferim mariri salariale intr-o veselie. Il sustin, este adevarat. Jeff ne ofera si ultima regula de care sa tinem cont, regula care vine in continuarea acesteia.

7. Un salariu rezonabil este in regula. Angajatii inteleg cand conditiile economice, financiare nu ofera sanse de mariri salariale. Ceea ce nu inteleg sunt situatiile in care angajatii de pe aceleasi pozitii primesc salarii mai mari.

Per total, articolul ne explica importanta salariilor decente, realiste, care sa ne demonstreze ca suntem angajati de incredere, angajati valorosi, respectati. Conditiile de munca vor fi altele, performanta va fi alta, eficienta cu care lucra va fi cu totul alta. Stim ca suntem platiti cum trebuie si stim ca suntem obligati sa dam tot ce putem si inca putin in plus.

La final, articolul ne mai aminteste si o alta fateta teribil de problematica pentru angajatori. In acest punct, cei slabi cu inima vor cauta tubrile de pastile prin gentile de laptop, un pahar cu apa si o lingura de zahar. Ce mai vor angajatii? Pai vor respect, vor sa simta ca fac parte dintr-o echipa unita, o echipa care ii ia inconsiderare pe termen lung, o echipa in care sa isi gaseasca locul si sensul.

Este treaba grea, foarte grea pentru angajatori. Trebuie sa isi sincronizeze actiunile pentru a veni cu beneficii pentru multi, pentru a-i multumi pe toti in acelasi timp. Multi dintre noi ar claca daca ar fi pusi in locul angajatorilor si multi angajatori ar claca daca ar avea sefi ca ei.

In viziunea celor spuse, anagajatii par fapturi hraparete. Pun pariu ca multi angajatori isi privesc angajatii astfel si pun pariu ca angajatii isi privesc angajatorii ca pe fiinte care cauta sa profite la maxim de pe urma lor.

In final, totul devine un dans, un dans agresiv sau unul calm, unul care ne aminteste de scenele din filmele cu Al Pacino sau de coreografia Pinei Bausch, un dans al negocierilor, al jocurilor unor minti stralucite. Unul vede in fata, altul simte ce nu poate vedea. Intrebarea este: Cine face primul pas si cine conduce?


Tags: salariiangajatiafacerisalarii angajatinegocieri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]