Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traditiile din Bucovina atrag turistii de Sarbatori

de Alina Cotae 22 Dec. 2010 2745
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu scopul de a atrage cat mai multi turisti, unitatile de cazare si autoritatile locale din zona Bucovinei au pregatit o multitudine de spectacole cu traditii locale de Craciun si Anul Nou.

Pensiunile, chiar si hotelurile, au inserat programe artistice, ne spune Lacramioara Beilic, director Asociatia pentru Turism Bucovina.

Incepand chiar de astazi, cei care ajung la Manastirea Humorului vor avea parte de un recital de colinde de la ora 17:00. Manastirea este una dintre cele mai frumoase din Moldova, fiind inclusa si in patrimoniul UNESCO.

Maine, spre exemplu, in Sucevita se pregateste un concert de colinde, care va incepe de la ora 13:00. In Ajunul Craciunului, se vor organiza foarte multe programe de acest gen la majoritatea gospodariilor din zona, in sate precum Vatra Moldovitei, Cosna, Poiana Stampei, etc..

De luni, dupa Craciun, sunt programate spectacolele de dinaintea Anului Nou. In Suceava va avea loc parada cetelor de uratori, de la ora 11:00, in timp ce in Falticeni, de la 15:00, va incepe un festival de datini si obiceiuri de Anul Nou.

De asemenea, marti, in Gura Humorului, de la ora 11:00, va avea loc parada mastilor si traditiilor de Anul Nou; ea poate fi urmarita a doua zi, de la aceeasi ora, in Sucevita, dar si pe 30 Decembrie, in Vatra Dornei.

Tot marti, in Vatra Dornei, vor avea loc spectacole cu ursi, capre si cerbi. �Ursul este un animal care ataca turmele. Prin aceste obiceiuri se incearca o imblanzire a lui, pe cale magica, a detaliat Aurel Prepeliuc, muzeograf la Muzeul Satului Bucovina.

De asemena, Malanca (parada cetelor de uratori), este un fel de sceneta cu oameni mascati  in urs, baba, mosneag, doctor, popa, mire, mireasa  care se plimba prin sat de Anul Nou. Muzeograful ne explica: Malanca are o tenta satirica. Prin personaje, prin versuri, ironizeaza unele metehne ale gospodariilor in curtea carora joaca. In noaptea aceea e permis sa spui lucrurilor pe nume, fara suparare.

Vrei sa castigi bani cu pensiunea ta? Afla cum sa ai propria pensiune!



Tags: pensiuneturistispectacole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]