Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu cum treci peste refuz?

de Robert Bratu 16 Mar. 2011 4105
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viata de fiecare zi e plina de tot felul de negocieri, care te pot scoate din sarite. In timp ce iei micul dejun ajungi la cearta cu sotia pe diferite motive - de exemplu: daca n-ar fi timpul sa va cumparati o masina noua. Tu crezi ca e, dar ea zice: "Stii bine ca nu ne putem permite acum".

Te duci la serviciu si de dimineata ai programata o intalnire cu seful. Ii prezinti o propunere indelung lucrata pentru un proiect nou insa, dupa un minut, acesta te intrerupe si spune: "Am mai incercat asta si n-a mers. Punctul urmator".



In timpul pauzei de pranz incerci sa duci inapoi la magazin un prajitor de paine defect, dar vanzatorul refuza sa-ti restituie banii, pentru ca nu ai bonul de la casa: "Acesta este regulamentul magazinului".

Dupa-amiaza te duci la un client ca sa semneze un contract asupra caruia ati cazut de acord. Tu ai trimis actele afacerii asociatilor tai si ai rezolvat cu productia. Dar clientul iti spune: "Imi pare rau. Seful meu refuza sa continue colaborarea cu dumneavoastra, daca nu ne acordati o reducere de 15%".

Fiecare dintre noi am fost pusi fata in fata cu situatia de a negocia cu cate un sot iritabil, un sef rautacios, un vanzator care nu discuta cu tine sau un client inabordabil. Discutiile cu ei pot stagna sau esua risipind timpul nostru, tinandu-ne treji noaptea.

Acest gen de situatii necesita mai mult decat simple abilitati diplomatice. Cum abordezi pe cineva care nu vrea sa te asculte? Pe cineva care devine dur pentru a te obliga sa-i accepti pretentiile? Pe cineva care iti spune: "Accepta sau nu mai avem ce discuta!".

Vei incepe probabil prin a-i stabili interesele, preocuparile, nevoile, dorintele. Apoi vei continua sa cauti modalitatile eventuale de a impaca si capra si varza. Scopul tau va fi sa rezolvi problema in mod satisfacator atat pentru tine, cat si pentru celalalt, cautand cea mai eficienta si multumitoare dintre solutiile posibile.

Dar ce te faci daca partenerul tau nu este interesat de nicio solutie propusa de tine? S-ar putea sa vrei sa convingi, insa ce faci daca raspunsul sau este tot "nu"? Cum treci peste refuz?



Tags: refuznegocierediscutii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]