Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 millioane euro de la investitori privati si business angels pentru micii afaceristi romani

de Idei de afaceri 26 Mar. 2015 4808
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comunicat de presa: Mentor Finance a recrutat 12 milioane de euro de la investitori privati si business angels pentru a furniza imprumuturi pe termen mediu pentru IMMuri in Romania.

Mentor Finance (sediul din Romania), subsidiara a consortiului Mentor Group Holdings Consortium anunta succesul  in recrutarea unei sume de 12 millioane euro de la investitori privati si business angels ce cauta optiuni interesante  in Romania.

"Desi pare ca piata isi revine, multe IMMuri din toate domeniile inca se confrunta cu dificultati in obtinerea imprumuturilor pentru nevoile pe termen mediu. Am identificat aceasta necesitate a clientilor nostri si am descis sa le oferim o solutie alternativa ce vine de la investitori privati si business angels” a declarat Dna Osnat Peled, Director General Mentor Finance.

Conform declaratiei companiei, acesti investitori privati si business angels cauta in general companii si afaceri ce se afla pe un trend de crestere , au un cash flow clar si EBITDA prevazut. In mod normal aceste fonduri sunt necesare pentru o alta investitie in cresterea companiei, dezvoltare sau intrarea pe un nou segment de piata.

“Investitorii nostri ne-au insarcinat sa analizam piata locala si sa identificam companiile potrivite cu cel mai mare potential pentru succesul tuturor partilor. Nu vom elimina nici un domeniu de afaceri si este posibil sa luam in considerare si companii startup, in cazul in care au o nisa si viziune foarte interesante. “ declara PELED.

Facilitatea financiara produsa va fi livrata prin intermediul unor imprumuturi pe termen mediu sau printr-o investitie directa catre firma dumneavoastra. Compania intentioneaza sa reduca riscul investitorilor asistand un numar mare de companii in Romania sa isi atinga potentialul si sa recruteze viitoare fonduri, bazandu-se pe succesul primei etape.

Conform Dnei Peled, printre companiile care au aplicat deja, au identificat mai multe IMMuri cu potential de crestere, dar fara abilitatea de a directiona compania catre progresul necesar. Cateodata este nevoie de mai multa indrumare pentru a obtine eligibilitatea companiei pentru o astfel de finantare.

“In comparatie cu banca, care ofera imprumuturi si solicita garantii si bunuri colaterale,, investitori sunt complet expusi. Prin urmare, investitorii privati tind sa inteleaga mai bine afacerea, strategia si solicita o aprofundare a planului de afaceri. In multe cazuri, companiile nu sunt pregatite pentru acestea si nici nu au o strategie clara de dezvoltare. Dept rezultat, ei devin neeligibili pentru investitori, in pofida planului de afaceri foarte bun.“spune Peled.

Luand toate acestea in considerare, compania va avea capacitatea de a oferi sprijinul necesar si know-how pentru potentiale companii ce au nevoie de indrumare pentru a deveni eligibile finantarii, marind astfel numarul de companii eligibile in Romania.

“Finantarea nu a fost niciodata usoara, si ramane o provocare si in prezent pentru multe companii ce vor sa creasca si sa obtina succesul.  Credem ca impreuna putem crea o rata de succes mai mare si aduce mai multi investitori straini ce vor identifica potentialul IMMurilor in Romania“ concluzioneaza Dna Peled.

Detalii: Ioana Popa
Business Development Manager
Email: ioana.popa@mg-holdings.com


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: finantareinvestitoriinvestitori privatibusiness angelsimmmentor financeafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]