Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 programe de finantare nerambursabila pentru antreprenorii din Romania

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a lansat pe 12 iulie primele doua din cele zece programe nationale pe care le gestioneaza anul acesta: Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata si Programul national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii.

Prin aceste programe nationale se finanteaza implementarea celor mai bune planuri de investitii/ planuri de afaceri depuse online de catre aplicanti pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor planurilor de investitii/ afaceri facandu-se in mod automat, transparent si in timp real.

Bugetul alocat Programului de comert si servicii pentru anul 2016 este de 21.049.000 lei, prin implementarea programului in anul curent estimandu-se acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 156 de beneficiari. Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar.

'Interesul potentialilor beneficiari pentru Programul de comert si servicii este unul important. In anul 2015, de exemplu, au fost depuse 1229 de dosare si au fost create 724 de noi locuri de munca, 400 dintre acestea fiind din randul absolventilor sau somerilor. Particularitatea Programului Comert si Servicii de piata consta in capacitatea de a finanta idei foarte variate, care aduc valoare adaugata economiei', a precizat Claudiu Vrinceanu, Secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Bugetul aprobat pentru implementarea Programului dedicat femeilor antreprenor in anul 2016 este de 500.000 lei, valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil fiind de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 50.000 lei pentru fiecare beneficiar.



Tags: programul femeia managerprogramul comertfinantare nerambursabilaplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]