Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2011 a adus peste 2 mld de lei pentru agricultura sub forma ajutoarelor de stat

de Victor Oancea 05 Ian. 2012 2526
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

2011 a adus sume de peste 2 miliarde de lei pentru agricultori, majoritatea banilor ajutand sectorul zootehniei. Banii provin din ajutoarele de stat si au sustinut sectorul zootehnic, creditele de investitii si motorina folosita de catre agricultori.

Producatorii agricoli au primit credite in valoare de 225,458 de milioane de lei, bani folositi pentru infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor agricole de orz, grau, porumb, floarea soarelui, soia ,culturi furajere, legume, cartof si nu numai.

Finantarea a folosit si celor care au dorit sa isi intretina si sa recolteze plantatii pomicole si viticole, sa achizitioneze pui de pasare pentru carne si oua, purcei pentru ingrasat, tineret bovin, ovin si caprin pentru ingrasat, pentru aprovizionarea, procesarea hranei si pentru asigurarea de medicamente pentru animale.

Mai mult, au mai fost alocate sumele de 398 de milioane de lei catre ajutorul de stat pentru producatorii agricoli care au achizitionat si utilizat motorina in trimestrele III si IV din 2012 si in trimestrele I si II din 2011, motorina utilizata pentru efectuarea lucrarilor in agricultura, in sectorul vegetal zootehnic si pentru imbunatatirile funciare, noteaza publicatia Capital.

Conform MADR, cca 6,129 milioane de lei a reprezentat cofinantarea nerambursabila de la bugetul de stat, bani acordati pentru proiecte de investitii din cadrul SAPARD.

De asemenea, au mai fost acordate finantari de 16 milioane de lei pentru subventionarea de 50%-70% din prima de asigurare a productiei, in functie de riscurile asigurate si cca 73 de milioane de lei pentru renta viagera pe anul 2010.

Mai mult, au mai fost acordate subventii de la bugetul de stat pentru bunastarea pasarilor si porcinelor, o suma de aproximativ 688 de milioane de lei.


Tags: finantarefinantariajutor de statfinantare agricuturacofinantare nerambursabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Ajutor de stat. Sprijin financiar pentru firmele din industria prelucratoare

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Firmele din industria prelucratoare vor putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului de pana la 200.000 de euro. Companiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]