Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A treia editie a programului Start-Up Nation va avea loc!

de Florin Amariei 11 Sep. 2019 5636
4.7 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reprezentanti ai MMACA au confirmat faptul ca va avea loc a treia editie a programului Start-Up Nation! Inscrierile pentru banii nerambursabili vor incepe odata cu noua sesiune.

"Start-Up Nation o sa inceapa inainte de decembrie. De data aceasta va fi un program de succes, asa cum se stie el ca este de succes. Editia a treia a programului va incepe pana la finele anului acesta, dar doar in ceea ce priveste inscrierea proiectelor. Verificarea, contractarea si implementarea lor va incepe in 2020, pentru ca bugetul nostru e bugetul statului, Ministerul de Finante este cel care ne da sau ne ia bani si a zis ca la anul o sa ne dea banii cum ne-a dat si pana acum si o sa-l implementam”, a declarat secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri Paula Pirvanescu.
 
Ea a precizat ca statul intentioneaza sa elimine restrictiile din editia 2018-2019 care au exclus practic de la finantare antreprenorii din Bucuresti si judetele Ilfov si Cluj.
 
„Start-Up Nation o sa fie pentru toata lumea. Terminam cu disparitatile astea regionale, pentru ca oricum in 2018 nu am avut succes cu ele, au fost o incercare nereusita, din punctul meu de vedere. Incercarea noastra nu a redus disparitatile regionale”, a spus secretarul de stat.
 
O alta modificare avuta in vedere este scaderea ca importanta la punctaj a numarului mare de locuri de munca nou-create.
 
„Noi dam punctaj pentru tot ce inseamna partea de automatizare, dar noi vrem sa cream si locuri de munca. Deci se va elimina aceasta idee si cei care au avut-o pana acum trebuie sa si-o elimine cu totul, pentru ca nu poti sa-ti automatizezi unitatea de productie si sa creezi 20 de locuri de munca”, a mai spus Pirvanescu.
 
Si directorul Directiei pentru IMM din minister, Adrian Panait, cel care coordoneaza programul Start-Up Nation din punt de vedere tehnic, a spus ca va trebui sa scada importanta crearii unui numar mare de locuri de munca.
 
„Dorinta conducerii este de a mai lansa o sesiune in decembrie. De asta ne pregatim acum, mai facem un consiliu consultativ unde o sa discutam. Invit pe toata lumea sa-mi trimita idei de modificare a punctajului. Acum, in 2019, suntem intr-o situatie in care nu e atat de usor sa gasesti angajati, iar rata somajului este foarte buna. Deci impreuna va trebui sa gandim modificarile pentru sesiunile viitoare. Propunerile deja adunate de noi sunt de a duce acest criteriu de locuri de munca din primul loc”, a spus Panait.
 
In schimb, pentru firmele selectate la finantare in editia 2018-2019, se va merge in continuare cu conditiile de angajare de personal prevazute de antreprenori in planurile de afaceri cu care au concurat la program.
 
„Acum, a fost punctaj suplimentar, departajare dupa numarul lourilor de munca. Asa a inceput aceasta sesiune si asa o sa terminam, pentru mergem pe o ordonanta de urgenta, pe o lege si o procedura la care nu facem modificari in timpul jocului”, a spus Adrian Panait, raspunzandu-i unui tanar patron care era nemultumit de faptul ca el a promis un numar mare de angajati pentru a obtine finantare, iar viitorii beneficiari vor putea lua banii de la stat cu mai putine joburi create.
 
Deciziile de modificare a programului Start-Up Nation urmeaza sa fie luate, la nivel tehnic, in Consiliul consultativ pentru IMM-uri, care va alea loc la jumatatea lunii septembrie. Cei interesati pot sa trimita sugestii de imbunatatire a programului la adresa de e-mail directia.imm@imm.gov.ro.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: start-up nationa treia editieprogramfinantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.7 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

Guvern: Programul de subventionare a panourilor fotovoltaice

de Bianca Tila
31 Ian 2023
Programul de subventionare a panourilor fotovoltaice va avea un buget pentru anul 2023 de aproximativ 3 miliarde de lei, potrivit ministrului...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]