Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor de stat de 300 de milioane de euro pentru relansarea industriei prelucratoare

de Bianca Tila 28 Iun. 2022 1581
Ajutor de stat de 300 de milioane de euro pentru relansarea industriei prelucratoare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Economiei anunta in dezbatere publica Hotararea privind instituirea unei schema de ajutor de stat, in valoare de 300 milioane de euro. Obiectivul acordarii de granturi este investirea in industria prelucratoare.

Ministrul Economiei doreste relansarea acestui sector. De asemenea, acesta sustine ca este necesar ca operatorii economici din Romania sa fie ajutati in vederea potentialului de productie.
 
"Venim cu o schema de ajutor de stat in valoare de 300 milioane de euro, care sa relanseze economia in acest sector. 
 
Este necesar sa actionam prin sustinerea operatorilor economici din Romania in vederea dezvoltarii potentialului de productie pentru materiale/produse/echipamente si servicii necesare pietei, prin asigurarea surselor de finantare necesare si a capabilitatilor de productie. 
 
Totodata, trebuie sa atragem noi investitii si sa dezvoltam noi capabilitati de productie in vederea cresterii rezilientei industriei prelucratoare romanesti si sa asiguram competitivitatea produselor industriale romanesti pe pietele internationale. 
 
De aceea, Ministerul Economiei propune masuri de acordare a unor granturi care sa stimuleze economia romaneasca din perspectiva dezvoltarii lanturilor valorice", a declarat ministrul Economiei, Florin Spataru, scrie Agerpres.
 
Schema de ajutor propusa are drept scop principal acordarea de granturi. Acestea vor fi folosite pentru realizarea de investitii initiale sau pentru o investitie initiala in favoarea activitatilor economice in industria prelucratoare.
 
Pana la data de 31 decembrie 2023, Ministerul Economiei va emite aplicarea acesteia in baza acordurilor de finantare. In acest caz, plata se va face in perioada 2022 - 2027, in limita bugetului anual alocat schemei de ajutor. Bugetul maxim alocat are o valoare de 300 milioane de euro.
 
In ceea ce priveste numarul maxim al intreprinderilor ce vor putea beneficia de ajutor de stat, Ministerul Economiei a estimat 20.
 
In portofoliul cheltuielilor eligibile se afla urmatoarele:
 
- Investitiile in active corporale si necorporale legate de demararea unei unitati noi
 
- Extinderea capacitatii existente
 
- Diversificarea productiei unei unitati prin produse fabricate anterior in unitate
 
- Schimbarea procesului general de productie existent in unitate
 
- Crearea de noi locuri de munca
 
"Aplicarea schemei de ajutor de stat ajuta la crearea de noi locuri de munca, cu impact direct asupra dezvoltarii regionale, respectiv ameliorarea saraciei (combaterea inegalitatilor, injustitia sociala) si incurajeaza achizitionarea de tehnologii verzi care vin in sprijinul protectiei mediului inconjurator. 
 
De asemenea, proiectul are impact favorabil asupra mediului de afaceri prin ajutorul financiar acordat in vederea sprijinirii dezvoltarii sustenabile a intreprinderilor din sectorul industriei prelucratoare si dezvoltarii lanturilor valorice si a prezentei romanesti in cadrul lanturilor valorice europene/internationale", se mentioneaza in comunicat.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: ajutor de stat 300 milioane euroministerul economieiflorin spataruindustria prelucratoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]