Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor de stat. Sprijin financiar pentru firmele din industria prelucratoare

de Bianca Tila 11 Iul. 2022 1459
Ajutor de stat. Sprijin financiar pentru firmele din industria prelucratoare
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele din industria prelucratoare vor putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului de pana la 200.000 de euro. Companiile beneficiare sunt cele care includ in planurile de investitii componenta de economie circulara, informeaza Ministerul Economiei, intr-un comunicat de presa.

Ministerul de resort a publicat in transparenta proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea Mecanismului de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de Tranzitie catre Economia Circulara pentru industria prelucratoare, potrivit Agerpres.
 
Proiectul are drept scop dezvoltarea de sectoare industriale noi si revitalizarea sectoarelor industriale traditionale prin procesarea si utilizarea resurselor existente, a deseurilor cu impact negativ la nivel national si international. Aceste masuri sunt raportate la teritoriile statelor cu care Romania se invecineaza.
 
Alocarea financiara este cuprinsa intre 15.000 si 200.000 de euro.
 
"Economia circulara trebuie sa fie un obiectiv de management pentru orice companie din Romania. Principiile promovate prin economia circulara genereaza un dublu efect, respectiv protejarea mediului si plusvaloare pe lantul economic. 
 
Pentru incurajarea unor astfel de planuri de management la nivelul companiilor, Ministerul Economiei a elaborat un mecanism de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de Tranzitie catre Economia Circulara pentru industria prelucratoare. 
 
Toti cei care depun proiecte de investitii in care vor include componenta de economie circulara vor beneficia de sprijin financiar intre 15.000 si 200.000 de euro din partea statului", a declarat Florin Spataru, ministrul Economiei.
 
Categoriile d activitati ce pot beneficia de finantare si criteriile de eligibilitate care trebuie respectate sunt stabilite prin actul normativ al proiectului.
 
De asemenea, activitatile vizate se refera la urmatoarele categorii:
 
- transfer tehnologic pentru consolidarea economiei circulare 
 
- dezvoltarea activitatilor de cercetare-inovare, proiectare ecologica a produselor si serviciilor care sa promoveze principiile economiei circulare
 
- infiintarea si/sau dotarea si operarea de centre de reparatii si reconditionare a bunurilor
 
- dezvoltarea activitatilor de reciclare a deseurilor
 
Suma maxima pe care un beneficiar o poate primi de la bugetul de stat pentru un interval de pana la 16 luni este de 200.000 de euro. Plata este esalonata pe baza documentelor justificate. In ceea ce priveste suma minima de care o companie poate beneficia este de 15.000 de euro. Bugetul statului va suporta 85% din cheltuieli, urmand ca restul de 15% sa fie sustinute din sursele proprii ale beneficiarilor.
 
Ministerul Economiei se ocupa de desfasurarea intregului program, avand obligatia ca in 30 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial a prezentului act normativ sa elaboreze "Ghidul solicitantului".
 
In termen de 10 zile de la data publicarii, persoanele si asociatiile interesate pot consulta proiectul pe site-ul institutiei. De asemenea, acestia pot transmite propuneri si sugestii.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: ministerul economieiajutor de statindustria prelucratoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Ajutor de stat de 300 de milioane de euro pentru relansarea industriei prelucratoare

de Bianca Tila
28 Iun 2022
Ministerul Economiei anunta in dezbatere publica Hotararea privind instituirea unei schema de ajutor de stat, in valoare de 300 milioane de euro....

Ministerul Economiei: Banii din Masura 2 vor ajunge la afaceri in 7 zile

de Florin Amariei
09 Mar 2021
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului anunta ca Banii din Masura 2 vor ajunge la afacerile beneficiare in termen de 7 zile. Suma...

Beneficiarii Start-Up Nation 2018, controlati de ministerul Economiei

de Florin Amariei
18 Dec 2019
Virgil Popescu, ministrul Economiei, anunta intr-un interviu acordat Agentiei Nationale de Presa ca beneficiarii Start-Up Nation 2018 vor fi...

Oportunitati de finantare pentru afacerile din industria alimentara prin schema de ajutor de stat GBER

de Alina Constantinescu
25 Mai 2017
Antreprenorii care detin afaceri in sectorul alimentar pot beneficia de fonduri europene accesand schema de ajutor de stat GBER 'Stimularea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]