Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Apicultorii sunt nemultumiti de noul PNDR 2014 - 2020
"Noul PNDR pentru apicultura este inexistent, intrucat criteriile de performanta pe care trebuie sa le realizeze un apicultor pe exploatatie pe masura 121 - tineri fermieri au crescut de sase ori, fata de alte specii unde au crescut numai de 1,5 ori.
In vechiul program, pentru suma maxima de 40.000 de euro, apicultorii aveau nevoie de mai putin de 200 de familii de albine.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cresterea prepelitelor japoneze
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Acum, ca sa iei plafonul maxim de 50.000 de euro din noul program trebuie sa ai peste 1.000 de familii de albine. Suntem oropsiti si din acest punct de vedere”, precizeaza Ion Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania.
Din aceasta asociatie fac parte cca 60% din cei 35- 40.000 de apicultori din tara.
Referitor la Legea Apiculturii, Ioan Fetea sustine modificarea unor reglementari cu privire la deplasarea in pastoral peentru a se evita abuzurile.
"Pe langa productia slaba ni s-au pus oprelisti si in a avea acces la unele zone melifere. Acum Consiliile Locale autorizeaza deplasarea in pastoral in arealul dansilor si astfel s-au facut abuzuri la presiunea apicultorilor locali.
Am avut peste 60 de sesizari din 25 de judete. Incercam sa modificam acest regulament, impreuna cu Ministerul Agriculturii si Parlamentul, pentru ca aspectul cel mai important al unei stupine este culesul, baza malifera, iar daca nu exista si nu se poate folosi, vorbim degeaba.
Am depus un proiect la Ministerul Agriculturii si vrem sa vedem daca va fi agreat. Ideal ar fi sa-l avem pana in primavara", a mai adaugat presedintele ACA.
Asa cum arata datele anuntate de ACA, in 2013 am avut o productie de miere de cca 18.000 de tine de miere. In momentul de fata, Romania detine 1,47 de milioane de familii de albine.
In ceea ce priveste consumul de miere la nivelul UE, discutam despre o marja de 1,5 - 2 kg de miere pe cap de locuitor in tari precum: Olanda, Belgia si Germania.
In tot acest timp, in Romania, consumul de miere pe an este de doar 500 de grame pe cap de locuitor.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit