Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani pentru PFA si intreprinderi individuale. Apare indemnizatia lunara

de Florin Amariei 23 Mar. 2020 14325
4.14 din 140 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Ion Stefan a anuntat ca Guvernul a pregatit bani pentru PFA si intreprinderi individuale sub forma de indemnizatia lunara pentru a ajuta aceste mici afaceri sa treaca peste criza cauzata de epidemia cu Covid-19 cauzata de coronavirusul SARS-CoV-2.

Ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Ion Stefan, a anuntat ca romanii care au PFA si Intreprinderi individuale vor primi o indemnizatie lunara de 2.230 de lei pe toata perioada starii de urgenta.
 
"Guvernul liberal vine in sprijinul romanilor afectati de criza economica provocata de Coronavirus. In aceste vremuri grele pentru economia romaneasca, trebuie sa acordam un ajutor pentru intreprinzatori, pentru comercianti, pentru cetatenii care desfasoara o activitate economica ca PFA sau II (Intreprindere individuala). Dupa discutii in cadrul Guvernului si consultari cu reprezentanti din sectorul economic, am hotarat acordarea unui sprijin pentru acele categorii de profesionisti, care isi fac meseria prin PFA sau II, fie ca vorbim de taximetristi, meseriasi, contabili ori lucratori in saloane de infrumusetare, ca sa enumar doar o parte", a spus oficialul.
 
Astfel, prin OUG 30/2020, la art. XV, a fost cuprinsa prevederea potrivit careia posesorii de Intreprinderi Individuale sau PFA-uri beneficiaza din bugetul general consolidat de o indemnizatie egala cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata stabilit pentru anul 2020.
 
Potrivit Codului Civil, sunt considerati profesionisti toti cei care exploateaza o intreprindere si aici sunt incluse categoriile de comercianti, intreprinzatori, operatori economici precum si orice alte persoane autorizate sa desfasoare activitati economice sau profesionale.
 
"In aceasta perioada trebuie sa dam o mana de ajutor celor care, dupa ce starea de urgenta va trece, trebuie sa se poata reintoarce in campul muncii si in economia locala si nationala", a mai spus Ion Stefan.
 
ORDONANTA DE URGENTA nr. 30 din 18 martie 2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 este disponibila AICI! Ea contine si conditiile prin care PFA si II vor beneficia de indemnizatia lunara.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: indemnizatia lunarapfaintreprindere individualacovid-19

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.14 din 5 - 140 voturi.

Articole conexe

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

PFA-urile, II si IF, indemnizatie aproape dubla fata de ce s-a stabilit initial

de Florin Amariei
30 Mar 2020
Vesti bune pentru PFA, IF si II. Acestea vor primi o indemnizatie aproape dubla fata de ce s-a stabilit. Va reamintim ca am relatat AICI despre banii...

Din 2015, PFA obligatoriu pentru fermierii cu subventii mai mari de 5.000 de euro pe an

de Idei de afaceri
01 Oct 2014
Fermierii care primesc subventii mai mari de 5.000 de euro pe an si intra in verificarea de fermieri activi va trebui sa se inregistreze cel putin ca...

Credite pentru IMM-uri si PFA-uri de la Banca Romaneasca

de Marian Curelaru
03 Feb 2014
Banca Romaneasca a lansat o noua oferta de creditare adresata intreprinderilor mici si persoanelor fizice autorizate (PFA) cu cifra de afaceri sub...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]