Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiarii Start-Up Nation 2018, sprijin nou de la MEEMA

de Florin Amariei 28 Apr. 2020 3045
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Beneficiarii Start-Up Nation 2018 primesc un nou sprijin de la Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA).

MEEMA a decis prelungirea cu trei luni a perioadei pana la care beneficiarii programului Start-Up Nation pot depune cererile de plata/rambursare aferente dosarelor de finantare admise in limita bugetului. Conform prevederilor Ordinului Ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri nr. 902/23.04.2020, cererile de plata/rambursare se pot depune pana cel tarziu la data de 28 septembrie 2020.
 
MEEMA a adoptat aceasta noua decizie pentru contracararea efectelor economice ale interdictiilor impuse prin decretarea prelungirii starii de urgenta asupra intreprinderilor mici si mijlocii beneficiare ale programului Start-Up Nation.
 
"Continuam, astfel, adoptarea unor noi masuri de sustinere a economiei si ne orientam, acum, in mod special pentru a-i proteja pe antreprenorii beneficiari ai programelor derulate de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. Dorim sa repornim economia treptat si sa ajungem la nivelul pe care l-am avut inainte, iar IMM-urile reprezinta motorul mediului de afaceri, fiind cele care au o contributie importanta la bunul mers al economiei", a declarat Virgil Popescu.
 
Deciziile luate pentru limitarea raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2 pot avea ca efect neimplementarea planurilor de afaceri si blocarea activitatii intreprinderilor finantate prin nerealizarea integrala a achizitiei elementelor de cost aprobate prin acordul de finantare. Tot ca urmare a acestor decizii, termenul de efectuare a cheltuielilor si de depunere a cererii de eliberare a ajutorului de minimis era insuficient pentru relansarea economiei romanesti.
 
Conform art. 6.8 alin (5) din Schema de ajutor de minimis din cadrul Programului Start-Up Nation, editia 2018, "In maxim 1 an de la intrarea in vigoare a acordului de finantare, dar nu mai tarziu de 28 iunie al anului urmator semnarii acordului de finantare pentru dosarele admise in buget si 15 noiembrie al anului urmator semnarii acordului de finantare pentru dosarele admise in afara bugetului si care intra la finantare in urma eliberarii de buget, beneficiarul este obligat sa efectueze cheltuielile si sa depuna documentatia aferenta cererii de plata/rambursare la sediul AIMMAIPE".
 
Astfel, prin Ordinul nr. 902, termenul a fost prelungit de la data de 28 iunie 2020 pana la 28 septembrie 2020, cu mentinerea conditiei de maxim 1 an de la intrarea in vigoare a acordului de finantare. 
 
ATENTIE: perioada starii de urgenta NU se ia in calculul termenului de 1 an!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: start up nation 2018sprijinmeema

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Ajutor de stat. Sprijin financiar pentru firmele din industria prelucratoare

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Firmele din industria prelucratoare vor putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului de pana la 200.000 de euro. Companiile...

Guvernul pregateste noi masuri de sprijin pentru afaceri

15 Mar 2022
Guvernul Romaniei pregateste noi masuri de sprijin pentru afacerile afectate de razboiul din Ucraina. Iata ce se va putea accesa! Guvernul...

Jianu, CNIPMMR: Cand vor putea IMM-urile accesa masura de sprijin pentru capital de lucru

de Florin Amariei
16 Oct 2020
Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, a anuntat cand vor putea IMM-urile accesa masura de sprijin pentru capital de lucru. Masura de sprijin pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]