Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BERD a identificat cea mai slaba zona a mediului de afaceri romanesc

de Florin Amariei 24 Iun. 2019 4637
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a identificat cea mai slaba zona a mediului de afaceri romanesc.

Un oficial roman a efectuat o vizita de lucru la sediul din Londra al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). La sediul bancii din Londra ambele parti si-au exprimat angajamentul de a colabora pentru a dezvolta proiectele de infrastructura prioritare ale Romaniei.
 
Discutiile au vizat strategia generala de transport, constructia drumurilor si proiectele din sectorul feroviar. Partile au discutat de asemenea, despre finantarea autostrazii planificate din Est-Vest, care va lega orasul Iasi, din estul Romaniei, cu Targu Mures, situat in regiunea de centru-nord a tarii, linia de metrou bucurestean Magistrala 6, aflata in faza de planificare, care va lega Gara de Nord de Aeroportul International Henri Coanda, precum si proiecte de modernizare a sectorului feroviar.
 
Totodata, a fost luata in considerare acordarea de asistenta tehnica pentru imbunatatirea performantelor si a eficientei intreprinderilor de stat din sectorul transporturilor.
 
Jean-Patrick Marquet a remarcat dezvoltarea accelerata a economiei Romaniei, se mai arata.
 
El a adaugat faptul ca "infrastructura de transport constituie probabil, una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri din tara, dar este esentiala pentru dezvoltarea Romaniei. Suntem siguri ca acum am stabilit o baza foarte solida pentru cooperarea viitoare in acest sector economic crucial".
 
La randul sau, oficialul roman a precizat: "Pe langa finantare, avem nevoie de experienta si expertiza BERD in restructurarea intreprinderilor de stat, facandu-le mai eficace si mai eficiente si ajutandu-le sa atinga nivelurile de performanta ale sectorului privat".
 
BERD este un investitor principal in Romania, investind pana in prezent 7,5 miliarde de euro in aproximativ 400 de proiecte din tara. In 2017, Banca a semnat mai mult de 20 de proiecte in valoare de peste 400 de milioane de euro.
 
Conform celei mai recente previziuni economice a BERD, economia Romaniei va creste cu 5,3% in acest an si cu 5,1% in 2019, inregistrand o rata de crestere comparabila cu cea din perioada anterioara crizei de la mijlocul anilor 2000.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: berdmediul de afacerislabazona

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]