Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BMW i Ventures investeste in Software Motor Company

de Florin Amariei 26 Ian. 2020 2737
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

BMW i Ventures a anuntat o investitie la Software Motor Company (SMC), companie cu sediul in Silicon Valley ce dezvolta cele mai fiabile, eficiente si inteligente sisteme de motoare din lume.

BMW i Ventures a anuntat o investitie la Software Motor Company (SMC), companie cu sediul in Silicon Valley ce dezvolta cele mai fiabile, eficiente si inteligente sisteme de motoare din lume. Noua finantare va permite SMC sa extinda afacerea suplimentar si sa accelereze dezvoltarea produselor.
 
"Motoarele electrice sunt o piata uriasa, de 100 de miliarde de dolari, si pun in miscare lumea moderna, in timp ce consuma peste 45% din energia electrica a lumii. Asadar, investitia intr-o companie care poate furniza economii uriase cu costurile electrice, in timp ce vinde sisteme de motoare cu costuri mai mici, mai fiabile si fabricate din materiale sustenabile este ceva firesc", a declarat Greg Smithies, partener in cadrul BMW i Ventures.
 
Pana acum SMC s-a concentrat in principal pe transformarea industriei HVAC (incalzire, ventilare si aer conditionat), din moment ce operarea cladirilor este responsabila pentru 40% din emisiile CO2 globale. Aceasta ultima runda de finantare va permite SMC sa isi extinda linia de produse pentru a sprijini o gama completa de motoare HVAC retrofit si sa aduca pe piata platforma sa completa Building Operating System (BOS / sistem de operare a cladirilor) pentru optimizarea energiei si a intretinerii prin automatizare inteligenta.
 
De asemenea, SMC are capacitatea de a reduce consumul de energie al procesului de fabricatie a automobilelor prin inlocuirea sistemelor HVAC cu unele mai eficiente. Nu este ceva neobisnuit ca facilitatile de productie mari sa consume zeci de megawatt de energie electrica, iar o parte importanta din aceasta este consumata de sistemele HVAC.
 
"Montarea HVAC a fost primul pas pentru a impulsiona adoptarea tehnologiei noastre. Companiile si autoritatile cauta noi solutii pentru eficienta energetica pentru a rezolva problema crizei climatice si propriile obiective de mediu, precum si pentru a  cheltui mai putin pe energie. Dincolo de aceasta, aplicatiile pentru sistemele noastre de motoare definite de software sunt universale si preconizam adoptarea in automobile ca viitoare piata clara pentru SMC", a declarat Ryan Morris, presedinte executiv SMC.
 
Automobilele electrice vor necesita costuri mai mici si autonomii mai mari pentru ca piata sa se extinda. Tehnologia SMC permite motoare cu costuri mai mici si reduce costul bateriei pentru o autonomie comparabila, datorita eficientei mai mari pe o gama larga de operare.
 
BMW i Ventures, fondul de investitii de 500 de milioane de euro al BMW, investeste bani si resurse in companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale si cloud auto, al mobilitatii electrice, inteligentei artificiale si datelor, al industriei 4.0, mobilitatii comune si la cerere, al vietii digitale a clientilor si al serviciilor energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Bright Machines, Carbon3D, Chargepoint, Claroty, DesktopMetal, fair, Graphcore, Moovit, Tekion, Trifacta, Xometry, Yellowbrick si Zum. BMW i Ventures investeste in toate etapele, de la baza si incubatie pana la companii in crestere. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bmw i venturesinvestitiesoftware motor company

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]