Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bosch investeste inca 3 miliarde de euro in noua sa divizie

de Bianca Tila 14 Iul. 2022 1421
Bosch investeste inca 3 miliarde de euro in noua sa divizie
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pana in anul 2026, Bosch planifica sa investeasca inca trei miliarde de euro in divizia sa de semiconductori. Acest nou proiect face parte din programul de finantare IPCEI pentru microelectrica si tehnologia comunicatiilor, conform unui comunicat de presa.

"Microelectronica este viitorul si este vitala pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, detinem o cheie principala pentru mobilitatea de maine, Internetul lucrurilor si ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezinta -Tehnica pentru o viata-", a declarat Dr. Stefan Hartung, presedintele consiliului de administratie Bosch, in cadrul evenimentului Bosch TechDays 2022 de la Dresda.
 
Unul dintre proiectele pe care compania intentioneaza sa le finanteze cu ajutorul acestei investitii este construirea a doua centre noi de dezvoltare, in Reutlingen si Dresda. Costul cumulat este de peste 170 de milioane de euro. De asemenea, Bosch va cheltui 250 de milioane de euro pentru crearea unui spatiu steril suplimentar de 3.000 de metri patrati in cadrul fabricii de placute semiconductoare din Dresda, in anul 2023. 
 
Avand in vedere Legea Europeana privind Cipurile, Uniunea Europeana si guvernul federtal german pune la dispozitie fonduri suplimentare pentru dezoltarea unui ecosistem robust in industria europeana de microelectronice. 
 
Obiectivul acestei operatiuni este de a dubla ponderea Europei din productia globala de la 10% la 20% pana la sfarsitul deceniului.
 
Noul IPCEI lansat recent pentru Microelectronica si Tehnologia Comunicatiilor are drept scop promovarea cercetarii si inovarii."Europa poate si trebuie sa isi valorifice propriile puncte forte in industria semiconductorilor", a spus Hartung.
 
De asemenea, cu ajutorul acestei noi investitii in microelectronica se deschide usa catre noi domenii de inovatie pentru Bosch.
 
Bosch urmareste si productia de noi tipuri de semiconductori. La fabrica din Reutlingen, compania produce in masa cipuri de carbura de siliciu de la sfarsitul anului 2021. Acestea sunt folosite in electronica de putere a vehiculelor electrice si hibride, contribuind la cresterea intervalelor de functionare cu pana la 6%.
 
In ceea ce priveste cresterea pietei, rata anuala este de 30% sau mai mult, iar cererea de cipuri SiC ramane ridicata inregistrand comenzi pentru Bosch. Compania exploreaza si utilizarea altor tipuri de cipuri pentru a veni pe piata cu electronice de putere accesibile si eficiente.
 
In  ultimii ani, compania a realizat mai multe investitii in afacerea sa de semiconductori. Fabrica de placute de la Dresla este cel mai bun exemplu,  ce a fost deschisa in iunie anul trecut, investind 1 miliard de euro. De asemenea, centrul de semiconductori din Reutlingen este extins sistematic. Compania  planifica investitia a 400 de milioane de euro in extinderea capacitatii de productie si intr-un spatiu nou.
 
Compania doreste extinderea cladirii din Reutlingen, la care se vor adauga 3.600 de metri patrati de spatiu ultramodern de camera curata. In aceeasi masura, compania doreste construirea unui nou centru de testare pentru semiconductori localizat in Penang, Malaysia. Acest centru va fi utilizat pentru testarea cipurilor si senzorilor semiconductori finiti, incepand cu 2023, potrivit comunicatului.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: boschcipuriinvestitiedivizie de semiconductori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]