Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bugetul Granturi pentru capitalul de lucru, epuizat. Ce urmeaza

de Florin Amariei 23 Oct. 2020 2723
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bugetul programului de finantare Granturi pentru capitalul de lucru a fost epuizat. Iata ce urmeaza acum si anuntul facut de ministrul Economiei.

"Ieri seara s-a incheiat primul call de proiecte pe schema 1, acele microgranturi de 2.000 de euro. Au fost pana ieri seara 29.215 de companii au depus cerere de finantare pentru 2.000 euro. Nu am consumat intregul buget. Am observat pe parcursul unei saptamani o usoara scadere si faptul ca practic nu mai erau depuneri de cereri de finantare. Am oprit proiectul miercuri seara. Astazi, la ora 10.00 am dat drumul la schema 2 de finantare. In primele minute am avut, chiar vorbeam cu colegii de la STS si vreau sa le multumesc pe aceasta cale ca au facut o aplicatie foarte buna, iar hard-ul a rezistat la 9.000 de cereri simultane pe care le-am avut la deschidere", a afirmat Virgil Popescu joi.
 
Ministrul Economiei a subliniat ca este prima aplicatie prin care intreprinzatorii si cei care au un IMM nu mai trebuie sa stea la cozi la ghisee.
 
"Nu s-a intamplat absolut nimic. Avem 19.879 la ora asta de cereri. Se inchide miercuri, 28 octombrie. In mod normal, dupa numarul de cereri bugetul este cam epuizat, cele 350 de milioane euro sunt epuizate. Evident trebuie sa si vedem fiecare companie cat a cerut. Maximum este de 150.000 de euro. Trebuie sa si vedem in ce masura indeplinesc conditiile de eligibilitate. De aceea nu as vrea sa ma pronunt. Ce trebuie retinut ca este prima aplicatie in care intreprinzatorii nu mai trebuie sa se duca la un ghiseu sa scoata un certificat, sa il aduca la noi, sa il duca la alt ghiseu. Pur si simplu se interogheaza automat toate bazele de date si automat raspunsul vine dupa interogarea acestor baze de date", a conchis Popescu.
 
Pe Masura 2 este disponibil un buget de 350 milioane euro, din fonduri UE si de la bugetul de stat, din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de cate 2.000-150.000 de euro unor organizatii neguvernamentale din domeniul invatamantului si unor IMM.
 
Pentru IMM cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 5.000 si 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro; Pentru IMM cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 13.501 si 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabileste in procent de 15% din cifra de afaceri si nu poate depasi suma de 150.000 euro.
 
Pentru IMM cu cifra de afaceri cu echivalentul in euro de peste 1 milion de euro, valoarea maxima a ajutorului este de 150.000 euro.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bugetgranturi pentru capitalul de lucru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze...

Bugetul IMM Invest, marit la 20 de miliarde de lei

de Florin Amariei
13 Aug 2020
MFP continua sprijinul pentru sectorul privat. Conform informatiilor publicate de institutie, bugetul IMM Invest va fi marit la 20 de miliarde de lei....

Bugetul pentru Start Up Nation editia a II-a este insuficient

de Florin Amariei
19 Dec 2019
Conform informatiilor oferite de fostul ministru Radu Oprea, bugetul stabilit pentru Start Up Nation editia a II-a este insuficient. Aproape 80% din...

Ministru: Toate creditele bugetare, alocate pentru Start-Up Nation

de Florin Amariei
14 Nov 2019
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri promit ca toate creditele bugetare necesare pentru platile catre beneficiarii Start-Up Nation...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]