Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bugetul IMM Invest, marit la 20 de miliarde de lei

de Florin Amariei 13 Aug. 2020 2163
4.17 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

MFP continua sprijinul pentru sectorul privat. Conform informatiilor publicate de institutie, bugetul IMM Invest va fi marit la 20 de miliarde de lei.

Plafonul total al garantiilor ce pot fi acordate in programul IMM Invest va creste la 20 de miliarde de lei, de la 15 miliarde de lei in prezent, iar beneficiarii programului nu vor mai fi obligati sa pastreze personalul pana la sfarsitul anului in curs, potrivit unui proiect de Ordonanta publicat de Ministerul Finantelor Publice.
 
Institutia precizeaza ca a obtinut acordul Comisiei Europene pentru aceste schimbari in schema de ajutor de stat in data de 7 august.
 
Alte modificari vizeaza implementarea unei perioade standard de subventionare a dobanzii de 8 luni de la data acordarii creditului, pentru crearea unor conditii egale pentru toti beneficiarii ce acceseaza Programul, si crearea posibilitatii microintreprinderilor si intreprinderilor mici pentru accesarea creditelor/liniilor de credit pentru finantarea capitalului de lucru de valori mai mari, de pana la 5 milioane lei, potrivit notei de fundamentare care insoteste proiectul de act normativ.
 
Totodata, perioada pana la care pot fi efectuate platile reprezentand grantul in cadrul Schemei de ajutor de stat a fost prelungita pana la 31 octombrie 2021.
 
Bugetul Schemei de ajutor de stat aferent granturilor va fi majorat pana la suma de 1,106 miliarde de lei, aproximativ 228,42 milioane de euro, in conditiile cresterii plafonului total al garantiilor care pot fi acordate in anul 2020 la suma de 20 miliarde de lei.
 
"Impactul financiar va fi pozitiv prin mentinerea in functiune a IMM-urilor existente implicit a numarului de angajati, situatia actuala ducand spre o inchidere masiva a IMM-urilor fara interventia statului printr-un ajutor consistent. La momentul acordarii, garantiile care vor fi emise in cadrul Programului nu reprezinta plati din bugetul de stat, ci determina exclusiv majorarea datoriei publice", precizeaza initiatorii proiectului.
 
La data de 3 august 2020, in cadrul Programului IMM INVEST Romania au fost acordate credite in valoare de 11,18 miliarde de lei unui numar de 13.220 beneficiari implicand o garantie a statului in valoare de 9,61 miliarde de lei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: imm investbugetmaritbuget imm investplafon garantii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze...

Ministerul Finantelor: Majorare cu peste 10 miliarde de lei pentru plafonul total al garantiilor din programul IMM Invest Plus

de Bianca Tila
23 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost actualizat prin act normativ de catre Ministerul Finantelor. Plafonul total al garantiilor acordate prin acest...

Au fost aprobate primele garantii IMM Invest 2021

de Florin Amariei
22 Apr 2021
FNGCIMM anunta ca au fost aprobate primele garantii IMM Invest 2021, asadar programul este in derulare maxima. "Programul IMM Invest 2021,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]