Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
CEC acorda IMM-urilor credite pentru investitii cu dobanda de 3,65% pe an
CEC va acorda IMM-urilor din sectoare productive, sanatate, turism si comert, credite in lei pentru investitii, cu o marja de un punct procentual peste ROBOR 6 luni (3,62% pe an), pe baza unui grant de 20 milioane de franci elvetieni oferit de Elvetia.
La suma virata de statul elvetian prin "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri", CEC va contribui cu echivalentul a 8,5 milioane de franci elvetieni, astfel ca suma totala disponibila se va ridica la echivalentul a 28,5 milioane franci elvetieni.Cresterea prepelitelor japoneze
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Fiecare IMM va putea accesa un credit de cel mult 100.000 de franci elvetieni (366.330 lei), din care 70% este transferat de la buget si ulterior rambursat din grantul elvetian.
Beneficiarii pot accesa si o garantie emisa de Fondul National de Garantare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, care sa acopere 80% din valoarea imprumutului, iar 20% va fi acoperit de imprumutat.
Nu sunt eligibile firmele producatoare de tutun, cocs, produse rafinate din petrol si metale de baza.
Acordul pentru implementarea proiectului "Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri" (PREIMM) - Aria de concentrare 5 - "Imbunatatirea mediului de afaceri si a accesului la finantare a IMM-urilor" a fost semnat joi de Ministerul Finantelor Publice, reprezentat de secretarul de stat Dan Manolescu, Ministerul Economiei, reprezentat de ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, si partea elvetiana, reprezentata de ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet.
Programul Romano-Elvetian pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii are ca scop lansarea de instrumente financiare de tipul creditelor de investitii care sa sustina dezvoltarea sectorului IMM-urilor in patru domenii prioritare, respectiv productie, servicii medicale, turism si comercializarea sistemelor si a echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea propriei activitati.
Prin implementarea acestui Program se urmareste cresterea numarului de intreprinderi mici si mijlocii care acceseaza credite pentru investitii, crearea de noi locuri de munca si mentinerea celor deja existente in intreprinderile mici si mijlocii, precum si cresterea rezilientei start-up-urilor in primul an de la infiintare.
Articole conexe
IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora
de Bianca TilaSurse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca
de Bianca TilaMIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor
de Bianca TilaMIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit