Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cereri de proiecte pentru finantari din granturi SEE & norvegiene

de Marian Curelaru 17 Feb. 2014 2964
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), in calitate de manager al "Fondului Bilateral National", prin care Romania atrage granturi SEE si norvegiene, asteapta cereri de finantare in cadrul a doua apeluri cu o valoare cumulata de 250.000 de euro, anunta un comunicat al MFE din 16 februarie 2014.

In cadrul primului apel, cu o valoare de 200.000 euro, sunt finantate proiecte prin care sunt sustinute arii prioritare precum justitie si afaceri interne, consolidarea capacitatii judiciare, cooperare Schengen, copiii si tinerii aflati in situatii de risc.

In cadrul celui de al doilea apel, cu o valoare de 50.000 euro, se acorda granturi pentru deplasari efectuate exclusiv in vederea dezvoltarii relatiilor bilaterale cu entitati din cele trei state donatoare: Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

Specificul finantarilor acordate in cadrul celor doua apeluri este contractarea usoara si rapida: cererile de finantare completate au cel mult 5 pagini, iar perioada de evaluare a acestora este de maximum 30 de zile lucratoare. Suplimentar, beneficiarii nu trebuie sa asigure cofinantare: cheltuielile eligibile din cererile de finantare aprobate sunt acoperite integral.

Beneficiarii eligibili pentru a depune proiecte in cadrul celor doua apeluri sunt institutiile publice si organizatiile cu activitati non-comerciale cu activitate in domeniile relevante atat din Romania cat si din statele donatoare.

"Fondul Bilateral National" este destinat finantarii activitatilor complementare cooperarii dintre entitatile romane si cele din statele donatoare: Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Aceste activitati includ conferinte, seminarii de lucru, vizite de studiu, studii, servicii de consultanta, activitati de informare sau care faciliteaza viitoare cooperari in cadrul programelor si proiectelor.

Informatii suplimentare referitoare la cele doua apeluri sunt disponibile pe site-ul dedicat granturilor SEE & norvegiene (http://www.eeagrants.ro/fondul-national-bilateral-apeluri).

Reamintim ca Romania beneficiaza de granturi SEE & norvegiene in valoare de aproximativ 306 milioane de euro. Fondurile sunt distribuite prin 22 de programe in cadrul carora vor fi dezvoltate proiecte in urmatoarele domenii: protectia mediului, societate civila si imbunatatirea conditiilor sociale pentru populatia roma, justitie si afaceri interne, sanatate, cercetare, cultura.

Date de contact:

E-mail pentru informatii si transmiterea aplicatiilor (online): bilateral.relations@fonduri-ue.ro

Adresa pentru transmiterea aplicatiilor pe format de hartie: Ministerul Fondurilor Europene, Directia Generala Mecanisme si Instrumente Financiare Nerambursabile, Punctul National de Contact, Bulevardul Ion Mihalache nr. 15 - 17, sector 1, Bucuresti.
Fax: 0372.838.504


Tags: fonduri europenefondul bilateral nationalgranturi seegranturi norvegienecereri de finantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei
27 Iul 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate...

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

Fonduri europene noi pentru infiintare firma la oras sau sat

de Florin Amariei
10 Feb 2020
Romanii vor avea la dispozitie patru linii noi de fonduri europene pentru infiintarea de firme la oras sau sat. E important sa mentionam ca vorbim...

Afacere non-agricola in mediul rural pe fonduri europene

de Florin Amariei
21 Oct 2019
Ca sa obtii fonduri europene nerambursabile pentru o afacere non-agricola in mediul rural trebuie sa stii multe, multe lucruri. In cele mai multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]