Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CFA: Euro va trece de pragul de 5 lei

de Florin Amariei 25 Mai. 2021 2295
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Analistii CFA estimeaza ca euro va trece de pragul de 5 lei in urmatoarele 12 luni. Analizele lor au fost corecte in ultimii ani, asadar e posibil ca acest lucru sa se intample. Iata, totusi, argumentele prezentate!

"Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2022/mai 2021) a inregistrat o valoare medie de 3,53%. In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, peste 80% dintre participantii la sondaj prevad o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala). Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9470, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului prognozat este 5,0062 lei pentru un euro", se arata intr-un comunicat al CFA.
 
Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a crescut comparativ cu luna anterioara la valoarea de 70,7 puncte, maximul ultimilor 6 ani, (fata de aceeasi luna a anului precedent, indicatorul a crescut cu 38,3 puncte). Ambele componente ale indicatorului au inregistrat cresteri substantiale.
 
"Atat indicatorul de incredere, cat si cele doua componente ale sale au atins, pentru a doua luna consecutiv, valorile maxime post-criza Covid-19, ceea ce indica incredere in revenirea economiei in acest an. In contextul revenirii ratei inflatiei, sondajul prin intermediul evolutiei anticipate a ROBOR 3M releva si posibilitatea majorarii cu 25 bps a ratei de dobanda de politica monetara in urmatoarele 12 luni", declara Adrian Codirlasu, vicepresedinte al Asociatiei CFA Romania.
 
Potrivit comunicatului, cea mai mare parte a respondentilor (peste 77%) anticipeaza ca impactul economic al coronavirusului se va resimti inclusiv in anul 2022, iar cea mai mare pondere (42%) chiar pana in trimestrul IV al anului 2022.
 
In ceea ce priveste deficitul bugetului de stat anticipat pentru anul 2021, valoarea medie a anticipatiilor este 7%, iar cu privire la evolutia in termeni reali a PIB in anul 2021 valoarea medie a anticipatiilor este +5,1%.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cfaeurolei1 euro 5 leiestimari cfa euro

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Ministerul Finantelor a atras 75 milioane de lei de la banci

de Bianca Tila
29 Aug 2023
Ministerul Finantelor atras 75 de milioane de lei de la banci, suplimentar la licitatia de luni, cand a imprumutat 678 milioane de lei, printr-o...

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

Ministerul Energiei: Proiecte de un miliard de euro finantate prin PNRR

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Ministerul Energiei are in analiza proiecte in valoare totala de un miliard de euro, care ar urma sa fie finantate prin PNRR. Proiectele au drept...

OMV Petrom investeste 130 milioane de euro in rafinaria Petrobrazi

de Bianca Tila
12 Oct 2022
In urmatorii trei ani, OMV Petrom planuieste sa investeasca aproximativ 130 de milioane de euro in rafinaria Petrobrazi pentru construirea unei noi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]