Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNIPMMR: Din 57 de masuri ale Ministerului Economiei, doar 2 au fost implementate

de Florin Amariei 19 Apr. 2021 2538
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

CNIPMMR arata ca exista o ineficienta la nivel inalt, dupa ce Ministerul Economiei a implementat doar 2 din totalul de 57 propuse.

Un numar de 55 dintre cele 57 de masuri de sprijinire a mediului de afaceri propuse de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) prin programul asumat de alianta de guvernare nu au fost implementate de ministerul de resort, a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu.
 
"Referitor la stadiul implementarii masurilor pentru mediul de afaceri din programul de guvernare 2020-2024, masuri care revin Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, constatarea principala pe care noi am facut-o e aceea ca din 57 de masuri cuprinse in programul de guvernare cu privire la mediul de afaceri, 55 de masuri au un stadiu de implementare de 0% si numai doua masuri au un stadiu de implementare de aproximativ 15%. 
 
Acest lucru face ca per total situatia in acest moment sa se gaseasca in felul urmator: 3,5% este gradul de implementare a programului de guvernare pe mediul de afaceri dupa aproape 5 luni de guvernare, cu privire la Ministerul Economiei. In acest sens, i-ar trebui Ministerului Economiei vreo 10 ani sa implementeze ceea ce si-a propus sa implementeze in actualul program de guvernare. (...) Din cate stiu eu, 3,5% reprezinta de obicei marja de eroare. Cam acolo se situeaza in acest moment Ministerul Economiei, un minister al marjei de eroare", a afirmat Florin Jianu.
 
Potrivit analizei publicate luni de presedintele CNIPMMR, singurele doua masuri care au inceput sa fie implementate sunt primele doua dintre cele trei masuri destinate IMM-urilor afectate de pandemie: Masura 1 (microgranturi de sprijin), care are un grad de implementare de 59%, si Masura 2 (granturi pentru capital de lucru), cu un grad de implementare de 17%. Astfel, Masura 3 (granturi pentru capital de lucru) este si aceasta la un nivel de implementare de 0%, ceea ce face ca media celor trei masuri de sprijin a mediului de afaceri in contextul pandemiei sa fie de 25%, se mentioneaza in analiza realizata de Consiliul National al IMM-urilor.
 
In acest context, presedintele CNIPMMR a precizat ca solicita prim-ministrului sa realizeze evaluarea ministrilor in fiecare luna si nu o data la sase luni.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: cnipmmrministerul economieimasuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

MAT: Beneficiarii Masurii Microgranturi - sesiunea 2 trebuie sa depuna raportul de progres

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Beneficiarii celei de-a doua sesiuni a Masurii "Microgranturi" trebuie sa depuna raportul de progres in 90 de zile de la incasarea banilor, impreuna...

Guvernul pregateste noi masuri de sprijin pentru afaceri

15 Mar 2022
Guvernul Romaniei pregateste noi masuri de sprijin pentru afacerile afectate de razboiul din Ucraina. Iata ce se va putea accesa! Guvernul...

Promisiuni de la minister: Ultimii beneficiari ai Masurii 2 vor primi banii

de Idei de afaceri
08 Mar 2022
MAT anunta ca ultimii 3.000 de beneficiari ai Masurii 2 vor primi in curand toti banii. Conform ministerului de resort, aplicantii trebuie sa...

Ministerul Economiei: Banii din Masura 2 vor ajunge la afaceri in 7 zile

de Florin Amariei
09 Mar 2021
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului anunta ca Banii din Masura 2 vor ajunge la afacerile beneficiare in termen de 7 zile. Suma...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]