Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti afla informatii despre beneficiarii si proiectele finantate prin PNDR

de Alina Constantinescu 23 Mai. 2017 3253
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a dezvoltat aplicatia online "Date deschise AFIR" prin care toti cei interesati pot consulta mult mai usor informatii publice privind beneficiarii si proiectele finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).

„Transparenta in accesarea si in derularea fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin PNDR 2020 este deosebit de importanta pentru Agentie si implicit pentru mine ca director general. In acest sens, alaturi de alte functionalitati extrem de utile aflate pe site-ul AFIR, cum ar fi modulul de achizitii on-line, baza de date cu preturi de referinta sau depunerea on-line a cererilor de finantare, am lansat si o sectiune unde sunt disponibile informatii privind beneficiarii fondurilor europene obtinute prin PNDR 2020 la nivelul intregii tari, dar si date referitoare la proiectele pentru care s-a acordat finantare. Trebuie sa fac precizarea ca aceste date sunt disponibile atat pentru actuala perioada de programare, 2014 – 2020, cat si pentru perioada anterioara, 2007 – 2013.” a declarat Adrian - Ionut Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Modulul Date deschise AFIR este disponibil pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, la sectiunea Rapoarte si Liste si pe prima pagina la rubrica Utile. Modulul AFIR este disponibil la adresa http://opendata.afir.info/.
    
Publicarea datelor deschise este o initiativa a Agentiei care asigura livrarea catre public a informatiilor usor de folosit, complete, interoperabile, deschise si masurabile. Un avantaj pentru cei care acceseaza aplicatia il reprezinta faptul ca informatiile pot fi structurate in forma in care servesc cel mai bine demersului celor interesati prin filtre aplicate pe tipuri de informatii.
    
Prin intermediul aplicatiei "Date deschise" toti cei interesati pot consulta informatii referitoare la numele beneficiarilor PNDR, titlul proiectului, codul proiectului finantat, valoarea publica a proiectului de investitii, valoarea platilor efectuate, localitatea unde se implementeaza proiectul, judetul, structura teritoriala a AFIR care gestioneaza proiectul (OJFIR sau CRFIR). De asemenea, sunt disponibile date privind tipul de beneficiar (PFA, II, SRL etc), codul fiscal, codul APIA, sesiunea sau anul cand a fost depus proiectul, chiar si coordonatele GPS (longitudine si latitudine) ale localitatii de implementare a proiectului.

Suplimentar datelor privind beneficiarii Programului si cele aferente proiectelor finantate, prin modulul Date deschise sunt disponibile informatii cu privire la impactul pe care l-a avut implementarea unei submasuri din cadrul PNDR 2020.

Astfel, in acest moment sunt disponibili, spre consultare, indicatorii de monitorizare privind implementarea submasurii (sM) 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”.

Dintre indicatorii de monitorizare disponibili prin aplicatia Date deschise amintim: numarul de locuitori deserviti de investitia respectiva, lungimea drumurilor construite sau modernizate prin proiect, lungimea conductelor de alimentare cu apa sau de canalizare, precum si numarul obiectivelor educationale finantate (crese, gradinite, unitati de tip after-school, scoli profesionale) prin intermediul sM 7.2.

Totodata, accesand aplicatia Date deschise sunt disponibile si informatii legate de finantarea proiectelor depuse prin intermediul GAL-urilor (Grupurilor de Actiune Locala).



Tags: fonduri europenefonduri nerambursabilepndr 2020afir

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei
27 Iul 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate...

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

Fonduri europene noi pentru infiintare firma la oras sau sat

de Florin Amariei
10 Feb 2020
Romanii vor avea la dispozitie patru linii noi de fonduri europene pentru infiintarea de firme la oras sau sat. E important sa mentionam ca vorbim...

Afacere non-agricola in mediul rural pe fonduri europene

de Florin Amariei
21 Oct 2019
Ca sa obtii fonduri europene nerambursabile pentru o afacere non-agricola in mediul rural trebuie sa stii multe, multe lucruri. In cele mai multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]