Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa depui cererea unica pentru subventii 2016
APIA a lansat o campanie nationala de informare a fermierilor pentru ca acestia sa depuna usor si corect cererile unice pentru subventii 2016.
Primul pas, "inainte de veni la Centrul APIA, iti recomandam sa te prezinti la Primarie pentru verificarea situatiei din Registrul Agricol a terenului pe care il utilizezi, iar, daca ai animale in exploatatie, sa te prezinti la medicul veterinar concesionar pentru verificarea situatiei din Registrul National al Exploataţiilor” arata unul din afisele pe care APIA le-a difizat.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
In afise sunt cuprinse sfaturile importante legate de acordarea subventiilor in 2016.
Din acest an, fermierii nu mai trebuie sa predea odata cu cererea unica si tabelul in care sa declare toate suprafetele lucrate. Acestea sunt identificate in sistemul IPA on-line si vor fi incluse in adeverinta pe care agricultorii o obtin de la Primarie, indiferent daca au sau nu datorii catre bugetele locale.
Fermierii care depun cererea unica de plata pe 2016 vor trebui neaparat sa prezinte la APIA si un act de identitate si dovada unui cont bancar activ. In cazul persoanelor juridice, este nevoie de actele care atesta forma de organizare, inregistrarea fiscala si numirea/desemnarea unui administrator, dupa caz, in original.
Totodata, se cer documentele necesare care dovedesc utilizarea legala a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor declarate.
Un alt sfat important dat fermierilor este ca inainte de a semna cererea unica de plata sa o verifice foarte bine. APIA le reaminteste fermierilor ca la plata subventiilor sunt eligibile la plata exploataţiile cu suprafata de cel putin 1 hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare.
In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel puţin 0,1 hectare si/sau, dupa caz, sa detina un numar minim de animale.
In cazul serelor si solariilor, suprafata minima a exploatatiei trebuie sa fie de 0,3 ha, iar suprafata minima a parcelelor de 0,1 hectare.
Sursa: http://agroromania.manager.ro
Articole conexe
Subventii pentru agentiile de turism: 40 de euro pentru fiecare turist strain care sta cel putin 4 nopti in Romania. Acte necesare
de Ana GhiarasimComisia Europeana: Imprumuturile guvernamentale pot fi transformate in subventii directe
de Florin AmarieiPeste 1,5 miliarde de euro solicitate de fermieri pentru investitii in exploatatii agricole
de Idei de afaceriAFIR a publicat lista proiectelor tinerilor fermieri si a fermelor mici care primesc finantare
de Marinache PaulaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit