Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Diaspora Start-Up: perioada de consultare publica se prelungeste pana la 30 septembrie
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a decis sa prelungeasca sesiunea de consultare publica pentru Programul "Diaspora Start-Up" care are ca obiectiv stimularea antreprenoriatului in randul cetatenilor romani din diaspora si a celor recent intorsi in tara.
MFE raspunde astfel interesului foarte mare manifestat de potentialii beneficiari ai fondurilor nerambursabile si prelungeste perioada de consultare pana la data de 30 septembrie 2016.Cultura castravetelui anti-diabet
Cresterea prepelitelor japoneze
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Ghidul Programului „Diaspora Start-Up”, cu o finantare in valoare de 30 milioane euro din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, a fost pus in consultare publica de catre MFE si Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni la data de 8 septembrie 2016.
persoanele sau organizatiile care considera ca pot aduce imbunatatiri programului „Diaspora Start-Up” pot trimite in continuare propunerile si recomandarile lor la adresa: diaspora@fonduri-ue.ro.
***
Despre „Diaspora Start-up”
In acord cu prevederile POCU 2014-2020, sunt considerate eligibile activitatile care urmaresc incurajarea antreprenorialului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana. Prezentul apel va fi dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din Romania, cu exceptia regiunii Bucuresti - Ilfov.
Persoanele selectate in vederea finantarii planului de afacere vor primi intr-o prima faza o subventie in valoare de maxim 10.000 de euro, ca prima de relocare. La momentul semnarii contractului de ajutor de minimis cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primeste 75% din ajutorul aprobat, reprezentand prima transa de finantare. A doua transa de finantare va fi acordata daca antreprenorul realizeaza venituri brute echivalente cu 30% din valoarea primei transe.
Diaspora Start-up face parte din Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii 8iii - Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. - Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.
Articole conexe
Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca
de Bianca TilaMIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare
de Bianca TilaFinantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora
de Bianca TilaStartup-ul de styling atrage o noua finantare
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit