Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dinu Patriciu investeste 100 milioane dolari in mineritul submarin de mare adancime
Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de dolari in mineritul submarin de mare adancime, in vederea exploatarii sedimentelor aflate pe fundul Marii Negre.
Patriciu a precizat ca in Marea Neagra, formata in urma cu doar 7.200 de ani, exista depuneri foarte bogate in metale grele si hidrocarburi.Cultura de sofran
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
"Bacteriile anaerobe au descompus materia organica (depusa pe fundul marii - n.r.) transformand-o intr-un fel de namol, asemanator cu cel de la Techirghiol, numit sapropel, dar mult mai concentrat. Este ca o gelatina pe fundul marii", a explicat Dinu Patriciu, subliniind ca aceasta este o resursa energetica extrem de valoroasa, alcatuita nu din titei ci din metan sub o forma solida si nu gazoasa.
In continuare, omul de afaceri a aratat ca amestecul de sedimente marine contine metale grele sub forma de nanoparticule si metan sub forma de gaz hidrat, o "gheata metanica" existenta si pe satelitul Europa al planetei Jupiter.
Pentru exploatarea gaz hidratului, omul de afaceri si echipa sa internationala de cercetatori au ales mineritul submarin la mare adancime, patentand in cateva zeci de tari tehnologia respectiva.
Potrivit estimarilor omului de afaceri, sedimentele marine se intind pe o suprafata de 220.000 de km patrati din cei 524.000 kmp ai Marii Negre, toate tarile riverane beneficiind intr-o masura mai mare sau mai mica de aceasta bogatie naturala.
"Romania beneficiaza de posibilitatea exploatarii acestei bogatii, putand sa produca in urmatorii 80 de ani o cantitate de metale de circa 20 milioane tone anual si echivalentul energetic a 6 miliarde de baril de titei. si Romania nu este una dintre tarile cele mai bogate, din pacate", a spus Patriciu aratand ca in alte locuri, rezervele de gaz hidrat constituie "adevarate banchize subacvatice de gheata metanica cu grosimi de zeci sau sute de metri".
In incheiere, Dinu Patriciu a apreciat ca proiectul reprezinta un model de comunicare internationala deschisa, inter si multidisciplinara, la distanta. El a spus ca participa universitati din Marea Britanie, Germania si Statele Unite impreuna cu corporatii implicate in cercetare si dezvoltare din Olanda, Marea Britanie, Africa de Sud si Romania.
Articole conexe
CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica
de Bianca TilaProiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie
de Bianca TilaOxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro
de Bianca TilaIMM-urile vor primi ajutor pentru realizarea de investitii si retehnologizare
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit