Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dinu Patriciu investeste 100 milioane dolari in mineritul submarin de mare adancime

de Simona Stroescu Holstein 04 Apr. 2011 3287
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de dolari in mineritul submarin de mare adancime, in vederea exploatarii sedimentelor aflate pe fundul Marii Negre.

Patriciu a precizat ca in Marea Neagra, formata in urma cu doar 7.200 de ani, exista depuneri foarte bogate in metale grele si hidrocarburi.

"Bacteriile anaerobe au descompus materia organica (depusa pe fundul marii - n.r.) transformand-o intr-un fel de namol, asemanator cu cel de la Techirghiol, numit sapropel, dar mult mai concentrat. Este ca o gelatina pe fundul marii", a explicat Dinu Patriciu, subliniind ca aceasta este o resursa energetica extrem de valoroasa, alcatuita nu din titei ci din metan sub o forma solida si nu gazoasa.

In continuare, omul de afaceri a aratat ca amestecul de sedimente marine contine metale grele sub forma de nanoparticule si metan sub forma de gaz hidrat, o "gheata metanica" existenta si pe satelitul Europa al planetei Jupiter.

Pentru exploatarea gaz hidratului, omul de afaceri si echipa sa internationala de cercetatori au ales mineritul submarin la mare adancime, patentand in cateva zeci de tari tehnologia respectiva.

Potrivit estimarilor omului de afaceri, sedimentele marine se intind pe o suprafata de 220.000 de km patrati din cei 524.000 kmp ai Marii Negre, toate tarile riverane beneficiind intr-o masura mai mare sau mai mica de aceasta bogatie naturala.

"Romania beneficiaza de posibilitatea exploatarii acestei bogatii, putand sa produca in urmatorii 80 de ani o cantitate de metale de circa 20 milioane tone anual si echivalentul energetic a 6 miliarde de baril de titei. si Romania nu este una dintre tarile cele mai bogate, din pacate", a spus Patriciu aratand ca in alte locuri, rezervele de gaz hidrat constituie "adevarate banchize subacvatice de gheata metanica cu grosimi de zeci sau sute de metri".

In incheiere, Dinu Patriciu a apreciat ca proiectul reprezinta un model de comunicare internationala deschisa, inter si multidisciplinara, la distanta. El a spus ca participa universitati din Marea Britanie, Germania si Statele Unite impreuna cu corporatii implicate in cercetare si dezvoltare din Olanda, Marea Britanie, Africa de Sud si Romania.




Tags: dinu patriciunamolinvestitiimarea neagrasapropel

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

CE: Investitii majore pentru infrastructura de apa si eficienta energetica

de Bianca Tila
29 Nov 2022
Comisia Europeana a aprobat Programul de Dezvoltare Durabila. Acesta va aduce 3,768 km de conducte noi sau optimizate pentru sistemele de distributie...

Proiecte de investitii: Termenul a fost prelungit pana la 1 octombrie

de Bianca Tila
13 Sep 2022
Perioada de depunere a proiectelor pentru Schema de ajutor a fost prelungita pana la data de 1 octombrie 2022. Obiectivul acestora este de a sprijini...

OxidOS a finalizat o runda de investitii de 1,2 milioane de euro

de Bianca Tila
16 Aug 2022
Startup-ul romanesc deep-tech pentru industria auto, OxidOS, anunta finalizarea unei prime runde de investitii de tip seed in valoare de 1,2 milioane...

IMM-urile vor primi ajutor pentru realizarea de investitii si retehnologizare

de Bianca Tila
04 Aug 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a publicat Ghidul solicitantului aferent Investitiilor destinate capacitatilor de prestare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]