Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FEI: Fonduri in valoare de peste 170 de milioane de euro disponibile

de Florin Amariei 05 Apr. 2019 3589
4.56 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul European de Investitii (FEI) a semnat patru acorduri de finantare care vor aduce peste 170 de milioane de euro in Romania pentru IMM-uri si studenti. Aproximativ 3000 de afaceri vor putea fi finantate!

FEI si institutia financiara nebancara FINS au semnat primul acord de garantare Erasmus+ din Romania, in valoare de 4,5 milioane de euro, care va permite FINS sa crediteze studentii care vor sa continue studiile la master in strainatate.
 
Astfel, aproximativ 450 de studenti vor beneficia de credite in conditii favorabile pentru a studia in alta tara din UE, precum si in Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia si Turcia.
 
Totodata, FEI a semnat acorduri COSME cu CEC Bank (25 de milioane de euro), Deutsche Leasing Romania IFN (80 de milioane de euro) si Libra Internet Bank (65 milioane de euro), care vor facilita accesul la credite si finantari de leasing pentru aproape 3.000 de IMM-uri.
 
"Pentru prima data in Romania, FEI va sprijini accesul la finantare pentru 450 de studenti care vor putea obtine credite pentru costul studiilor, sporind astfel posibilitatea de instruire pentru o gama mai larga de studenti. De asemenea, prin noile noastre acorduri COSME, vom imbunatati conditiile de finantare pentru 3.000 de IMM-uri. Astfel, se va imbunatati competitivitatea unui segment important al economiei romanesti, care constituie motorul cresterii economice, crearii de locuri de munca si al inovarii", a afirmat Roger Havenith, directorul general adjunct al FEI, cu ocazia ceremoniei de semnare a acordurilor.
 
FEI face parte din Grupul Bancii Europene de Investitii, iar principala sa misiune este sa sprijine IMM-urile din Europa prin facilitarea accesului acestora la finantare. 

Pentru a obtine finantarea dorita, antreprenorii trebuie sa contacteze bancile autorizate sa transfere sumele de bani in baza criteriilor prestabilite. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fondurifinantare170 milioaneeuroimm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.56 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]