Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FEI si UniCredit cresc sprijinul financiar pentru IMM-uri la 1 miliard de euro

de Florin Amariei 15 Ian. 2020 3138
5 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit cresc sprijinul financiar la 1 miliard de euro pentru firmele inovatoare din ECE.

"Aceasta a doua majorare a tranzactiei umbrela cu UniCredit dovedeste cooperarea de succes dintre FEI si UniCredit. Pe mai departe, speram ca prin valorificarea relatiei noastre sa dezvoltam impreuna modalitati eficiente de sprijinire a celor care au nevoie, pentru a ne atinge astfel obiectivele politice. Acest lucru este cu atat mai important cand abordam lacunele de pe pietele din regiunea CEE", a declarat Lilyana Pavlova, vice-presedintele BEI.
 
Conform comunicatului, Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit au convenit sa majoreze fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri. Scopul este acela de a imbunatati accesul la finantare pentru intreprinderile inovatoare, de dimensiuni mici si mijlocii, precum si companiile cu capitalizare medie din noua tari. In baza noului acord, UniCredit va putea acorda finantare suplimentara in valoare de 500 de milioane de euro, prin intermediul celor noua banci si sase entitati de leasing ale sale din Europa Centrala si de Est, catre companii inovatoare din Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.
 
Astfel, IMM-urile si companiile cu capitalizare medie din aceste tari vor avea acces in total la un miliard de euro, prin intermediul retelei extinse a UniCredit din regiunea Europei Centrale si de Est.
 
"Acordul semnat astazi va majora portofoliul total de la 500 de milioane de euro la 1 miliard de euro, in beneficiul a aproximativ 1.300 de IMM-uri si companii cu capitalizare medie de mici dimensiuni. Aceasta crestere este o dovada a angajamentului FEI si UniCredit de a extinde accesul la finantare pentru IMM-urile care isi desfasoara activitatea in Europa Centrala si de Est", a afirmat Alessandro Tappi, Chief Investment Officer al FEI.
 
Tranzactia beneficiaza de sprijin din partea programului Horizon 2020, a Programului Cadru al UE pentru Cercetare si Inovatie si a Fondului European pentru Investitii Strategice (FEIS) - care sunt componentele majore ale Planului de Investitii pentru Europa.
 
Bancile din Bosnia si Hertegovina si respectiv Serbia, precum si compania de leasing din Serbia vor beneficia de sprijin sub forma unei garantii acordate de FEI si sustinute de programul Horizon 2020. In acelasi timp, acordurile de garantare cu bancile si companiile de leasing din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania si Slovenia vor fi sustinute de FEIS, pilonul financiar al Planului de Investitii pentru Europa.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: feiunicreditimmmiliard

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]