Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Femeia Antreprenor - program finantat cu un miliard de lei

de Bianca Tila 17 Aug. 2022 1569
Femeia Antreprenor - program finantat cu un miliard de lei
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noul program "Femeia Antreprenor" a fost lansat de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si va incepe de maine. Prin acest program, femeile vor fi incurajate si stimulate sa infiinteze intreprinderi mici si mijlocii sau sa faciliteze performanta economica a companiilor pe care le conduc.

Programul "Femeia Antreprenor" are drept obiectiv stimularea si pregatirea antreprenoriala a femeilor. De asemenea, se va concentra pe imbunatatirea situatiei actuale a acestor. "Programul contribuie la atingerea unuia dintre standardele OCDE - egalitatea de gen din domeniul antreprenorial", a precizat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului si Turismului.
 
Noul program se axeaza pe categoria femeilor ce activeaza in acest sector. Astfel, este vorba despre o masura pesonalizata pentru asigurarea accesului la finantare. Prin micsorarea deficitului sistemic existent intre barbatii si femeile antreprenor se va realiza egalitatea de sanse.
 
In prezent, 36,84% dintre antreprenorii din Romania sunt femei.
 
Acest program este similar celui Start-up Nation 2022, insa se diferentiaza prin: 
 
- compania care aplica pentru obtinerea de granturi nu mai are limita privind intervalul de timp in care ar trebui sa fie infiintata
 
- nu se va mai puncta debutul in afaceri
 
- va avea loc o insertie noua pe piata muncii, in special a persoanelor vulnerabile - someri, persoane cu dizabilitati sau asistate social 
 
- in cadrul programului nu se puncteaza existenta unui brevet, ci doar dreptul de proprietate industriala
 
"Pachetul va avea o componenta digitala obligatorie in valoare de 5.000 euro in cadrul granturilor. Sesiunea de apeluri care incepe joi, 18 august, ora 10, va dura pana in 30 septembrie 2022. Vorbim despre un program multianual, al carui buget estimat pentru perioada 2022-2027 este de un miliard lei. Bugetul necesar schemei de minimis pentru anul bugetar 2022 este de 200 milioane lei pentru 1000 de beneficiari, dar prin legea bugetului de stat ni s-au alocat doar 157.624.000 lei. 
 
Speram sa primim diferenta la rectificarea bugetara. Prin implementarea programului in perioada 2022-2027 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de 5.000 de beneficiare", a mentionat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului si Turismului, in cadrul unei conferinte de presa organizata ieri la Palatul Victoria.
 
Prin acest program, granturile maxime acordate vor fi de 100.000 lei cu conditia infiintarii unui nou loc de munca si 200.000 de lei cu conditia infiintarii a minim doua locuri de munca. Astfel, componenta de cofinantare va fi cuprinsa intre 5% si 15%.
 
"Beneficiarii programului Femeia Antreprenor sunt microintreprinderi si IMM-uri in care unul din asociati este o femeie ce detine minim 50% din actiuni/capitalul social. 
 
Elementele principale de punctaj sunt: activitatea de productie si industrii creative, valoarea procentului aferent aportului propriu functie de cota de cofinantare, ponderea investitiilor in echipamente tehnologice si ponderea in instalatii pentru economisirea de energie si pentru surse regenerabile de energie; daca beneficiarul va urma un curs de competente digitale sau a urmat un astfel de curs, va fi punctat suplimentar. 
 
In ceea ce priveste aplicarea acestor criterii la egalitate de punctaj, in primul rand va fi luata in considerare valoarea exacta a procentului aferent investitiilor in echipamente si abia in ultimul rand data si ora inscrierii in program", a precizat ministrul Daniel Cadariu.
 
O parte din sumele alocate vor putea fi utilizate si pentru plata salariilor. In ceea ce priveste granturile de 100.000, acestea vor putea avea 30.000 lei pentru salarii, pentru un loc de munca. De asemenea, granturile de 200.000 lei vor avea alocati 60.000 lei pentru salarii, pentru doua locuri de munca. Maximum 10.000 de lei vor fi utilizati pentru consultanta de care beneficiarii ar avea nevoie pe parcursul implementarii acestui program.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: femeia antreprenormatbusinessimm

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

IMM Invest Plus: Plafonul garantiilor se va majora

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus pe perioada de valabilitate (pana pe data de...

MIPE: Doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor

de Bianca Tila
27 Ian 2023
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lucreaza la pregatirea a doua apeluri de proiecte in domeniul digitalizarii IMM-urilor. In acest...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

IMM Invest Plus: Alocare bugetara majorata

de Bianca Tila
29 Aug 2022
Programul IMM Invest Plus a fost majorat cu 10,25 miliarde de lei de Guvern. In acest fel, va permite mai multor companii din tara sa acceseze...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]