Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila 05 Aug. 2022 1685
Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia editie da sansa celor ce vor sa revina in tara sa investeasca intr-o afacere, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului si Turismului.

"Romania este acasa! Aici putem cladi impreuna un prezent si un viitor tot mai prosper, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri. Sunt multe oportunitati de care puteti profita. 
 
Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are in premiera un pilon dedicat diasporei. Concret, veti putea accesa o finantare nerambursabila de pana la 200.000 lei pentru a va deschide propria afacere in tara. Romania va asteapta!", a declarat ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
 
In conditiile in care prin proiectul propus spre finantare se creaza cel putin doua locuri de munca full time, atunci se poate obtine suma maxima in valoare de 200.000 lei. Potentialii beneficiari care aleg sa aduca un proiect pe baza unui singur loc de munca, vor putea primi maximum 100.000 lei. De asemenea, firma beneficiara trebuie sa aduca o cofinantare in procent de cel putin 5% din valoarea eligibila a proiectului. 
 
Aplicantii au de indeplinit, pe langa conditiile standard impuse de procedura, pentru accesarea programului o serie de indicatii precum: dovada domiciliului sau rezidentei in strainatate in ultimele 12 luni pana la momentul inscrierii. Aceasta se face printr-un permis de sedere/dovada de stabilire, viza de rezidenta/de lunga sedere sau certificare de rezidenta.
 
Inscrierile la acest program de finantare se fac exclusiv online, pe platforma, pana la 1 septembrie anul curent. Cei ce sunt interesati au la dispozitie un manual, care cuprinde pasii necesari pentru aplicarea in cadrul programului.
 
Pilonul II Start-up Nation Diaspora are alocat un buget total de 20.031.000 lei. Insatitutia care gestioneaza si implementeaza acest program este Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, care planuieste sa finanteze 1.000 de beneficiari. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: start-up nation diasporadiaspora finantarediasporamat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

MAT: Antreprenorii se mai pot inscrie in Programul Start-Up Nation 2022

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Antreprenorii interesati de o finantare de pana la 200.000 lei au la dispozitie inca noua zile pentru a se inscrie, exclusiv online, in programul...

MAT: Beneficiarii Masurii Microgranturi - sesiunea 2 trebuie sa depuna raportul de progres

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Beneficiarii celei de-a doua sesiuni a Masurii "Microgranturi" trebuie sa depuna raportul de progres in 90 de zile de la incasarea banilor, impreuna...

MAT, 12 programe pentru IMM-uri

de Florin Amariei
07 Ian 2022
MAT anunta ca va lansa 12 programe pentru IMM-uri si companii din turism! "Imi doresc sa intaresc dialogul social cu toti participantii din...

Comisia Europeana: Imprumuturile guvernamentale pot fi transformate in subventii directe

de Florin Amariei
28 Ian 2021
Comisia Europeana a anuntat ca va permite guvernelor din spatiul comunitar sa transforme imprumuturile in subventii directe. Astfel statul va putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]