Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare generoasa pentru un start-up care produce mozzarela artificiala

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile creative gasesc tot timpul bani. Drept dovada, un start-up a primit o finantarea generoasa pentru a continua productia si cercetarea intr-un domeniu traditional: productia de branzeturi, mai exact de mozzarela artificiala!

Start-up-ul Formo a informat luni ca va utiliza cele 50 de milioane de dolari stranse cu prilejul unei runde de finantare de tip Seria A, o suma record pentru o companie europeana de tip foodtech, pentru a-si extinde gama de produse cu tipuri de branza maturata, precum cheddar si gruyere. In plus, compania isi va extinde si tehnologia de fermentare.
 
"Vorbim despre un produs care trebuie sa ajunga la o productie de masa sau sa fie produs in volume mari, asa ca acum lucram la majorarea productiei. Vrem sa ne extindem gama si sa fim siguri ca putem acoperi aproape orice tip de branza", a declarat Raffael Wohlgensinger, cofondatorul si directorul general de la Formo.
 
Investitorii au inceput sa directioneze fonduri spre o noua generatie de start-up-uri care incearca sa ofere placerea de a manca branza, fara impactul daunator asupra mediului al cresterii animalelor in ferme. Companii precum Miyoko's Creamery din SUA si Stockeld Dreamery din Suedia au strans finantare in ultimele saptamani, in timp ce mari companii precum Oatly Inc vad in lactatele alternative o noua frontiera pentru extindere.
 
Formo, cunoscuta anterior sub denumirea Legendairy Foods GmbH, vrea sa copieze acelasi gust si textura branzei adevarate. Tehnologia sa de fermentare se bazeaza pe microbi pentru a crea proteinele care stau la baza branzei.
 
"Produsele noastre contin de fapt proteine de lapte, dar nu le obtinem de la o vaca. Le obtinem de la micro-organisme", precizeaza Britta Winterberg, cofondator si director stiintific la Formo.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: formofinantaremozzarela artificialabranza laboratorstart-up mozzarela artificiala

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]