Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finanteaza-ti corect afacerea

de Julian Manescu 27 Ian. 2014 1968
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zi de zi, oameni cu idei bune se confrunta cu aceeasi problema - banii. Cea mai mare provocare este sa reusesti sa pornesti o afacere cu cat mai putini bani, iar daca aceasta este de amploare sa obtii suma necesara prin alte metode.

Daca ar fi sa stucturam informatia din acest articol, ar trebui sa o impartim in trei si sa obtinem banii:
1.    din surse proprii
2.    de la investitori
3.    din imprumuturi

Cea mai sigura varianta ramane, desigur, prima, insa, nici celelalte doua nu trebuie excluse din start pentru ca te pot ajuta sa te dezvolti atunci cand inca nu ai posibilitatea prin propriile forte.

Dar hai sa le dezvoltam un pic pe fiecare in parte:

Banii personali
Ii poti obtine din economiile pe care reusesti sa le faci de-a lungul timpului. Fie ca economisesti din salariul tau luna de luna (desi cred ca varianta asta este putin plauzibila in conditiile economice actuale), fie ca aduni dobanzile din banii depozitati la banca sau pui deoparte dividentele din asigurari. Oricum ar fi, daca reusesti sa iti folosesti banii proprii vei fi avantajat si mai putin stresat. Poti lua decizii fara sa dai socoteala nimanui si mai ales fara sa fii tras la raspundere sau judecat de pe margine.

Banii investitorilor
Daca reusesti sa atragi in business-ul tau investitori care sa creada in reusita si sa te ajute sa te faci cunoscut, vei avea sanse mari sa iti indeplinesti obiectivele la timp. De asemenea, poti apela la rude sau cunostinte care au capital disponibil si isi doresc sa-l investeasca astfel. Dar daca ai de ales totusi, nu este o varianta pe care sa ti-o recomand…

Banii imprumutati
Pentru a convinge, in special, bancile sa iti acorde un imprumut, ai nevoie de un dosar bine intocmit si de un plan de afacere solid. Dar nu doar bani poti solicita, ci si anumite servicii precum leasing. De asemenea, in functie de profilul afacerii tale, poti apela la furnizori obtinand marfa cu plata la termen.

Pentru a exemplifica, putem lua in calcul cateva variante. Mai exact, Banca Transilvania ofera Creditul Start Up si Credit Start Up Plus - credite de investitii care reprezinta principalul instrument de creditare utilizate de catre companii si persoane fizice autorizate in scopul achizitionarii de echipamente, utilaje si active fixe. Cele doua tipuri de credite vizeaza in principal firmele nou infiintate sau cu o vechime de maxim 6 luni. Cu o acoperire de 25% din valoarea investitiei, creditul nu depaseste 35000 RON, respectiv 85000 Ron in varianta Plus.

Astfel de credite sunt oferite pe termen mediu si lung cu garantie ce consta in echipamentul achizitionat si alte garantii suplimentare. Printre conditiile de eligibilitate se numara: perioada minima de activitate, cifra de afacere ascendenta, fara datorii la bugetul de stat mai vechi de 60 de zile, fara incidente bancare, fara popriri de cont.

Pe langa Banca Transilvania mai sunt si BCR, Garanti, CEC, ING si nu numai care ofera credite de nevoi personale fara ipoteca pana la 15000 de euro, pe durata a cinci ani de zile.

Care este optiuea ta, depinde doar de ceea ce vrei sa faci si de suma de care ai nevoie sa pornesti afacerea. Studiaza, analizeaza si alege inteligent!


Tags: finantareafacerebanisalariueconomiiinvestitori

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Startup-ul de styling atrage o noua finantare

de Bianca Tila
22 Iun 2022
The Outfit este un startup lansat ca serviciu online de personal styling. Acesta a atras o noua runda de finantari de tip seed, in valoare de 766.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]