Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI, vizita in Romania

de Florin Amariei 27 Mai. 2019 3173
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O echipa a Fondului Monetar International se afla intr-oo cizita de doua saptamani in Romania.

”Astazi, o echipa a FMI condusa de Jaewoo Lee a inceput o vizita de doua saptamani in Bucuresti pentru a efectua analiza anuala a economiei romanesti, cunoscuta sub denumirea de consultare pe Articolul IV”, a spus reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.
 
Echipa va discuta cele mai noi evolutii economice si politice cu autoritatile din Romania. Reprezentantii FMI vor avea intalniri cu oficiali din Ministerul Finantelor, Banca Centrala si alte institutii ale statului.
 
In plus, ei vor avea intalniri si cu reprezentanti ai sectorului privat si cu organzatii non-guvernamentale.
 
Echipa isi va prezenta concluziile la finalul vizitei, in 7 iunie, si este asteptata sa organizeze atunci o conferinta de presa.
 
Fondul Monetar International (FMI) este o institutie financiara internationala care reuneste 186 de tari membre, infiintata in 1945, in urma Conferintei Natiunilor Unite de la Bretton Woods (SUA). FMI are ca principale obiective promovarea cooperarii monetare internationale, facilitarea expansiunii si cresterii echilibrate a comertului international, promovarea stabilitatii cursurilor de schimb, furnizarea de asistenta in scopul crearii unui sistem multilateral de plati si punerea la dispozitie a resurselor sale tarilor membre care se confrunta cu dezechilibre ale balantei de plati. In atingerea acestor obiective, FMI indeplineste 3 functii principale: supraveghere, asistenta tehnica si creditare.
 
Romania a devenit membru FMI la 15 decembrie 1972 si face parte din constituenta condusa de Olanda. Dl. Menno Snel (Olanda) este Director Executiv pentru Romania in cadrul FMI; constituenta sa include Armenia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Serbia, Muntenegru, Republica Macedonia, Moldova, Olanda, Romania si Ucraina. Guvernatorul Romaniei la FMI este dl. Constantin Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.
 
Fondul a avut un reprezentant rezident la Bucuresti incepand cu anul 1991. Incepand cu luna aprilie 2016, noul reprezentant rezident al Fondului Monetar International (FMI) in Romania este Alejandro Hajdenberg, care a ocupat anterior pozitia de senior economist la Biroul FMI din Cipru.
 
Participarea Romaniei la FMI se ridica la 1.030,2 milioane DST sau 0,43% din cota totala. Puterea de vot a Romaniei este de 11.039 voturi reprezentand 0,44% din total.
 
Incepand cu 1972, Romania a folosit resursele FMI in 13 ocazii (detaliate mai jos) ca suport financiar pentru programele economice ale guvernului.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fmiromaniavizita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

MIPE: Romania a primit 7 miliarde de euro prin POIM

de Bianca Tila
19 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare - AM POIM, a...

Grant de 120.000 de euro pentru cea mai mare retea de magazine agricole din Romania

de Bianca Tila
07 Iun 2022
Agroland Business System este compania care opereaza cea mai mare reatea de magazine agricole din Romania. Aceasta a obtinut recent un grant de...

Subventii pentru agentiile de turism: 40 de euro pentru fiecare turist strain care sta cel putin 4 nopti in Romania. Acte necesare

de Ana Ghiarasim
10 Mai 2022
Operatorii din turism ar putea primi cate 40 de euro pentru fiecare turist strain care a platit si a petrecut cel putin patru nopti de cazare in...

CIS: Investitiile straine in Romania vor creste in 2021

de Florin Amariei
07 Apr 2021
Consiliul Investitorilor Straini (CIS) ne ofera o veste buna si ne arata ca investitiile straine in Romania vor creste in a doua parte din 2021....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]