Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
FNGCIMM: 20 de banci s-au inscris in Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a primit cereri de la 20 de banci pentru inscrierea in 'Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, pana la termenul limita de 30 ianuarie 2014, se arata intr-un comunicat al FNGCIMM transmis luni, 3 februarie.
Fondul demareaza procedurile de semnare a conventiilor de garantare cu cei 20 de finantatori inscrisi in Program, urmand ca in cel mai scurt timp, aceste credite sa fie disponibile pentru antreprenori.Finantatorii cu care vor fi semnate conventii sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Romaneasca, Banca Comerciala Carpatica, Intesa San Paolo Bank, Alpha Bank, Banca Comerciala Romana, Unicredit Tiriac Banc, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Ate Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviara, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank si Nexte Bank, potrivit comunicatului citat.
Programul de garantare ofera intreprinzatorilor posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maximum 5 milioane de lei/IMM, garantate de catre FNGCIMM in procent de maximum 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare, pe o perioada de maximum 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.
Garantia se va acorda la cererea bancii, dupa aprobarea liniei de credit, cu o rata a dobanzii ROBOR + maxim 3,5/ an, iar prima de garantare datorata de catre beneficiar este de 1,99%/an din valoarea garantiei aprobate.
Valoarea plafonului de garantare aprobat este de doua miliarde de lei, bancile solicitand un plafon de garantii ce depaseste suma de 3 miliarde de lei, se mai arata in comunicatul FNGCIMM.
Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finantarea capitalului de lucru, neputand fi utilizate pentru refinantarea altor credite in derulare ale beneficiarului.
Articole conexe
Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca
de Bianca TilaMinisterul Finantelor a atras 75 milioane de lei de la banci
de Bianca TilaMIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare
de Bianca TilaFinantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit